10 reguli pentru siguranță! Copiii sunt prioritari

La început de an școlar, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, pompierii și jandarmii, alături de specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Teleorman au fost prezenți în mijlocul comunității, unde au purtat discuții cu părinții și copiii despre siguranța celor mici.

Activitățile au loc în cadrul campaniei “10 PENTRU SIGURANȚĂ”, campanie derulată de către Ministerul Afacerilor Interne la nivel național cu scopul de a preveni victimizarea minorilor.

Conform calendarului campaniei, acțiunile desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute în municipiiile Alexandria și Roșiori de Vede au vizat creșterea gradului de informare a elevilor și părinților în legătură cu riscurile infracționalității în unitățile de învățământ și în zonele adiacente acestora.

Cu acest prilej, polițiștii au distribuit materiale de informare și prevenire, adresate atât elevilor, cât și părinților și profesorilor, pentru siguranța în lumea reală și cea virtuală.

Elevii de toate vârstele au fost îndemnați să fie precauți atunci când întâlnesc persoane necunoscute sau vorbesc cu acestea, să nu accepte sugestii venite din partea unor necunoscuți, indiferent de cât de prietenoși par aceștia și cât de atractive le sunt propunerile, să nu intre în dispute cu colegii, să nu se manifeste violent și să nu cedeze eventualelor propuneri de a consuma substanțe interzise. Au fost îndrumați să ceară ajutorul părinților, profesorilor și specialiștilor în materie de prevenire, să respecte regulile de circulație în drumul spre școală/casă și să fie atenți permanent la ce se întâmplă în jurul lor.

De asemenea, aceștia au fost informați cu privire la consecințele devastatoare ale consumului de droguri și modalitățile de evitare a victimizării din astfel de infracțiuni, cu privire la beneficiile și pericolele internetului și riscurile la care se expun prin publicarea de date personale sau fotografii indecente.

Părinților le-au fost făcute recomandări cu privire la cunoașterea preocupărilor și anturajului copiilor, utilizarea programelor de control parental și supravegherea celor mici.

C.D.