28 de teleormăneni, afectați de gripă

La 28 a ajuns numărul teleormănenilor afectați de gripă în acest sezon, trei dintre aceștia decedând. Douăzeci dintre cei 28 de teleormăneni au contactat virusul gripal A, subtip H1, în timp ce la ceilalți 8 a fost confirmat virusul gripal A, subtip H3, potrivit celei mai recente informări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institului Național de Sănătate Publică.

Conform aceleiași surse, în intervalul 4-10 februarie 2019 activitatea gripală a avut un trend descrescător, cel mai probabil și pentru că preșcolarii și elevii au fost în vacanță în perioada menționată. Cu toate acestea, în continuare, activitatea gripală se menține peste nivelul așteptat și cu extindere națională.

Morbiditatea prin infecții respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă, iar rata pozitivității pentru virus gripal la cazurile testate a fost de peste 50%.

De la începutul sezonului 2018-2019 au fost înregistrate 120 decese confirmate cu virus gripal, dintr-un total de 1505 cazuri de gripă confirmate, din care:

  • 833 cazuri gripă cu virus AH1;
  • 294 cazuri gripă cu virus AH3
  • 374 cazuri gripă cu virus A nesubtipat;
  • 1 caz gripa cu virus B;
  • 3 cazuri coinfecție virus AH1 + virus AH3.

M. M.