500 de locuri de muncă pentru participanții la Bursă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman a organizat ieri, 12 aprilie, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Ca de fiecare dată, evenimentul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau care doresc să se reorienteze profesional.

În vederea participării la Bursa Generală a Locurilor de Muncă au fost contactaţi aproximativ 700 de agenţi economici care au oferit peste 500 locuri de muncă vacante.

Meseriile în care au fost anunţate locurile vacante pentru studii superioare suntcele de inginer/subinginer(industria mecanică, electrotehnică, alimentară), contabil/economist, proiectant inginer, specialist SIG/IT, etc.

Pentru persoanele cu studii medii sau profesionale, cele mai multe locuri de muncă vacante sunt pentru ocupaţiile: electrician de întreţinere şi reparaţii, laborant chimist, lucrător comercial, sudor, tamplar, zidar, lăcătuș mecanic, muncitor necalificat, etc.

Participarea la bursă a oferit persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă posibilitatea de a obţine un loc de muncă sau de a obţine informaţii suplimentare, referitoare la cursurile de formare profesională derulate de către Agenţie, la facilităţile acordate în cazul angajării şi la ocuparea unui loc de muncă în străinătate prin intermediul reţelei EURES.

De asemenea, agenţii economici au putut obţine informaţii despre măsurile de stimulare a ocupării forţei de muncă de care pot beneficia angajând persoane înregistrate în evidenţele Agenţiei.

Rezultatele complete ale Bursei din data de 12 aprilie vor fi date publicității în zilele următoare.

Claudiu DUMITRACHE