Nicușor Dan a venit la Alexandria să susțină candidații USR la alegerile parlamentare

Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, însoțit de câțiva tineri, militanți ai acestei formațiuni politice, a venit ieri la Alexandria pentru a susține candidații USR la alegerile parlamentare, care vor avea loc duminică, 11 decembrie 2016. După o scurtă încălzire la sediul USR, președintele Nicușor Dan, împreună cu Nicușor Lină – candidat USR în Teleorman pentru un mandat de senator și Șerban Marinescu, candidat din partea acestei formațiuni politice pentru un mandat de deputat în Parlamentul României au susținut o conferință de presă. Conferință care s-a desfășurat chiar în autobuzul cu care stafful de campanie electorală al USR a făcut deplasarea la Alexandria.

Deschiderea a făcut-o Nicușor Lină , candidat USR pentru Camera Deputaților :”Am avut o serie de întâlniri cu alegătorii din Teleorman. Nu le-am promis pensii mari, nu le-am promis salarii mărite. În discuțiile cu teleormănenii i-am asigurat că USR vrea să scoată pentru totodeauna hoția din județ. Așa cum se specifică și în pliantul meu electoral, vreau ca Teleormanul să își recâștige demnitatea și să nu mai fie feuda PSD-ului și a mafiei transpartinice care a pus stăpânire pe județ“

Președintele Nicușor Dan și-a exprimat dorința ca USR să devină o forță politică de succes, care să contribuie la schimbarea în bine a țării. Între altele, Nicușor Dan a punctat faptul că USR este un partid în care s-au înscris oameni care nu au mai făcut politică până acum. Oameni care au meseriile lor și care au hotărât să sprijine Uniunea Salvați România în demersul de a contribui la schimbarea situației actuale cu care se confruntă țara din punct de vedere economic și social. În continuarea spiciului său electoral, președintele USR a declarat: ” Din partea USR o să vedeți oameni onești în Parlament. Nu veți vedea parlamentari ai USR care să voteze pensii speciale, care să voteze imunități pentru parlamentari.

În altă ordine de idei, ne interesează să oprim jaful din banii publici. Și vom putea face acest lucru, introducând un sistem informatic și proceduri care să semnaleze toate încălcările flagrante ale legii.

Milităm pentru depolitizarea sistemului de educație, pentru realizarea unui învățământ de calitate, care să fie în concordanță cu piața reală a muncii. Milităm totodată pentru finanțarea corectă a sistemului de sănătate, până la 4 la sută din PIB, pentru dotarea cu aparatura medicală necesară și reluarea activității medicale în spitalele din județe, astfel încât să se asigure și degrevarea spitalelor din orașele mari, unități care acum aproape că nu mai fac față solicitărilor.

În ceea ce privește opțiunea electoratului, suntem creditați în sondaje cu un procent de 19 la sută, ceea ce înseamnă că populația nu mai vrea să voteze partidele corupte. Sloganul electoral al USR e “Acum ai cu cine!” Sucesul PSD-ului în alegerile parlamentare ar fi cea mai proastă situație în care ne-am putea afla! Ne sperie foarte tare anunțul partidelor satelit ale PSD privind măsura pe care o vor lua, în cazul succesului lor în alegeri, de a adopta amnistia penală și fiscală!

Legat de județul Teleorman, spun că ne preocupă în mod special un asemenea tip de județ. E unul dintre județele care trebuie scoase cât mai rapid de sub domnia oligarhiei locale.”

Șerban Marinescu, candidat USR în Teleorman pentru un mandat de deputat în Parlamentul României : ”Personal, nu mai vreau o Românie cu două viteze. Teleormanul este un județ confiscat de oligarhie, un județ captiv, de aceea nu se poate dezvolta. Nu sunt lăsați investitorii să vină aici. Teleormanul este județul cu cei mai mulți asistați sociali din România. Cred că cea mai bună protecție socială este să ai un loc de muncă. Vreau ca Teleormanul să devină județul în care să vină investitorii, un județ din care tinerii să nu mai plece, iar cei care au plecat pe meleaguri străine să se întoarcă acasă.”

Cosmin CONSTANTIN