PNL Teleorman îi îndeamnă pe teleormăneni să iasă la vot

PACT, alături de PNL Teleorman în alegerile parlamentare din 11 decembrie

PNL Teleorman a organizat ieri, 7 decembrie 2016, o nouă conferință de presă la care au participat, alături de candidații PNL la Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 11 decembrie în județul Teleorman, Mara Daniela Calista și Mihai Murar, candidatul PNL la Senat în București, poziția 5, Mirela Zivari și Cristian Mihai Dide, din partea PACT (Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor). Acesta din urmă a fost prezent la conferință pentru a anunța susținerea PACT pentru Mara Calista, la alegerile ce vor avea loc peste câteva zile.

”Am ales s-o sprijin pe Mara pentru că este un candidat tânăr, care în ultimii ani a lucrat în forul legislativ, pentru că am încredere că după ce va ajunge deputat nu se va folosi de metode ilicite pentru a-și duce la capăt proiectele și va putea să progrese prin experiența pe care a dobândit-o”.

Cristian Mihai Dide a mai precizat că Mara Calista a promis că nu o să dispară de pe scena teleormăneană ”așa cum a făcut și în trecut d-șoara Ștefănescu. Eu cred că Mara n-o să ne dezamăgească, pentru că, cu siguranță voi cere socoteală, la fel cum voi face începând cu 12 decembrie, să cer socoteală celor care sunt pe liste și au probleme penale sau au competențe foarte slabe. O să o votez pe Mara la Camera Deputaților!”.

Mirela Zivari, despre proiectele PNL

Prezentă în Alexandria pentru a participa la conferința de presă, cunoscutul psiholog Mirela Zivari a fost, cu câteva ore înaintea conferinței, și pe centrul pietonal din Alexandria pentru a interacționa cu cetățenii municipiului reședință de județ, pentru a le asculta păsurile și pentru a-i îndemna să meargă la vot pe 11 decembrie.

”Este o diferență destul de mare între experiența celor trei săptămâni de campanie din București, față de orașul dumneavoastră. Cred că în orașele de provincie, viața oricum se derulează altfel și cred că am resimțit mai mult bun simț și căldură în privirile și în vorbele oamenilor din Alexandria”, a spus psihologul Mirela Zivari, proaspăt intrată în politică.

”Eu am intrat de curând în politică. Sunt psiholog și până acum o lună nu știam ce înseamnă a face parte dintr-un partid politic, iar decizia mea a venit la propunerea PNL și, undeva, în străfundurile minții mele, existau câteva proiecte pe care am considerat că în momentul de față ar fi oportun să le pun în practică”, a continuat Mirela Zivari.

Aceasta a precizat că a intrat în politică pentru copiii deștepți și pentru pentru copiii săraci, ”copii care au nevoie de mai mult suport și sprijin din partea noastră. Am intrat în politică pentru noi, femeile, pentru oamenii în vârstă, cărora nu le pot promite pensii… Nu doar pensiile mari, dar și implicarea lor într-o activitate”, ar fi mult mai importante pentru pensionari.

Aceste proiecte, Mirela Zivari le-a regăsit și în programul PNL, platforma 100.

”Oamenii ar trebui să cunoască că PNL propune amniocenteza gratuită, propune un pachet mai larg de analize medicale pentru femeile însărcinate cu vârsta de peste 35 de ani, cele trei fertilizări in vitro gratuite care ar putea să dea șansa familiilor care ajung, din varii motive, în faza în care nu mai reușesc pe cale naturală să obțină o sarcină. Ar mai fi de menționat reducerea impozitelor pentru familiile care au al treilea copil, până la împlinirea vârstei de 7 ani a copilului, dar și acele măsuri care înseamnă înființarea, inclusiv în instituțiile de stat, a 18.000 de unități școlare, grădințe și școli.

Acestea sunt proiecte ale PNL, propuse demult, unele dintre ele au fost într-un fel blocate în Camera Deputaților, cum s-a întâmplat și cu proiectul Cristinei Pocora care propunea creșterea alocației până la 200 lei pentru fiecare copil”.

”PMP și ALDE, partide satelit pentru PSD”

În prima parte a discursului pe care l-a avut, Mara Calista i-a garantat lui Cristian Mihai Dide că după alegerile din 11 decembrie nu-l va dezamăgi, pentru că face parte din ”generația care nu se dă bătută”.

Subiectul asupra căruia s-a oprit Mara Calista în cadrul conferinței a făcut referire la ce înseamnă votul și redistribuirea, adresându-se în special cetățenilor care vor PMP și ALDE și care trebuie să fie conștienți că voturile lor se vor duce către PSD.

”Avem un partid de dreapta. Se cheamă PNL. Mai există două: ALDE și PMP. Partide care în prezent sunt sateliți pentru PSD. Sunt partide satelit. PMP nu va intra în Parlament. Cum arată lucrurile acum, PMP nu va obține un prag de 5%. Oamenii care vor vota fragmentat acest segment de dreapta trebuie să înțeleagă că voturile domniilor lor se vor duce tot către PSD la redistribuire. Lumea trebuie să înțeleagă că PMP nu este un partid de dreapta, ci este un partid care va susține PSD. Singurul partid de dreapta de pe scena politică de astăzi, dreapta consecventă și istorică, este PNL. Noi nu putem avea o victorie atâta timp cât nu există și o încredere a cetățenilor în PNL. Încredere care ar trebui să se bazeze pe principiul: avem un PSD care vine cu o propunere de premier, mai mult sau mai puțin publică, Liviu Dragnea, condamnat penal. Un om care nu a reușit să demonstreze în Teleorman că poate să gestioneze un județ, darămite o țară.

De cealaltă parte avem un PNL. Un PNL reformat. Peste 60% din lista de candidați a PNL sunt oameni noi, care n-au mai fost în Parlament până acum, care n-au probleme de integritate. Și mai avem un om, Dacian Ciloș, propunere de prim ministru pentru alegerile ce vor urma pentru cei patru ani în care se va decide viitorul României, în care realmente, ca o clasă politică reformată, vom dovedi poporului că suntem acei oameni care vom face nu doar vom spune”.

La finalul conferinței, Mihai Murar i-a îndemnat pe teleormănenii să nu irosească voturile pe partide compromise sau care n-au nicio șansă și să voteze PNL.

M. MEILĂ