Parlamentarii teleormăneni și-au preluat mandatele

5 deputați și 2 senatori îi vor reprezenta pe teleormăneni în viitorul Parlament. Peste 150.000 de teleormăneni au ieșit la vot pe 11 decembrie pentru a-i alege pe cei 7 viitori parlamentari.

Partidului Social Democrat a reușit cel mai bun scor din ultimii 15 ani. Organizația județeană a trimis în parlament 3 deputați și 1 senator. Este vorba despre Liviu Dragnea, Adrian Gâdea și Valentin Boboc în Camera Deputaților și Carmen Daniela Dan în Senatul României.

Despre Liviu Dragnea se pot spune foarte multe. S-a născut în comuna Gratia din județul Teleorman. Cariera politică și-a început-o la Partidul Democat. A fost pe rând prefect al județului Teleorman, președinte al Consiliului Județean Teleorman, deputat de Alexandria, Ministrul Administrației și Internelor în cabinetul lui Emil Boc, vicepremier și Ministru al Administrației și Dezvoltării Regionale. În present este președintele Partidului Social Democrat.

Adrian Gâdea a apărut relativ recent pe scena politică din județul Teleorman. Ascensiunea acestuia s-a produs în momentul în care Liviu Dragnea a renunțat la funția de președinte al Consiliului Județean Teleorman în favoarea sa. În present este președintele PSD Teleorman.

Valentin Boboc a devenit cunoscut în politica județeană după ce a ajuns administratorul public al municipiului Alexandria. În urmă cu 4 ani a candidat la Camera Deputaților și a ajuns în Parlament. Deși la început a mărturisit că nu-I place, la alegerile din 11 decembrie a candidat din nou și a reușit să obțină al doilea mandate de parlamentar.

Carmen Daniela Dan a lucrat mulți ani în Consiliul Județean Teleorman. În perioada Guvernării Ponta a fost numită prefect al Județului Teleorman. Cu doar câteva zile înainte de începutul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare și-a dat demisia din funcția de prefect și s-a înscris în PSD.

Liberalii și-au asigurat un post de deputat și unul de senator

Și liberalii teleormăneni vor avea doi reprezentanți în viitorul Legislativ. Mara Calidta a obținut scaunul de deputat, iar Eugen Pîrvulescu a prins, în urma redistribuirii, fotoliul de senator.

Calista Mara Daniela are 28 de ani și este absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Politice, din cadrul SNSPA, specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. Este membru al PNL din 2010. Între 2010-2015 a fost consilier parlamentar al Alinei Gorghiu.

Eugen Pîrvulescu a avut o ascensiune fulminantă pe scena politică teleormăneană. În urmă cu 5 ani era președintele Partidului Forța Civică, filiala Teleorman. Înainte de campania electorală pentru alegerile parlementare din anul 2012 primește propunerea de a se alătura PNL Teleorman și devine vicepreşedinte al Biroului Permanent Județean al PNL Teleorman. Din această calitate se ocupă de partea organizatorică a partidului. A profitat de o conjunctură favorabilă și în urmă cu aproximativ doi ani ajunge președintele organizației județene a partidului.

ALDE a prins un post de deputat

Cel de-al 5-lea scaun de deputat a revenit, în urma redistribuirii, președintelui ALDE Teleorman, Ică Florică Calotă. Procentul de 6,2 la sută obținut de acesta a fost suficient pentru a ajunge din nou în Parlament și asta deoarece scorul obținut de filiala județeană a fost peste media partidului. Și-a început cariera politică la PNL încă din anul 1991. Partid în care a activat până în anul 2014, atunci când s-a alăturat echipei lui Călin Popescu Tăriceanu. Înainte de a ajunge parlamentar el a fost și viceprimar al Alexandriei.

C. DUMITRACHE