399 de solicitări la Ambulanță, în weekend

Opt teleormăneni au fost găsiți decedați, de către personalul medical de pe ambulanțele teleormănene, ajuns la locul solicitărilor, în weekendul trecut.Trei dintre teleormănenii găsiți decedați, doi bărbați și o femeie, aveau vârste de 36 și 37 de ani, iar celelalte cinci persoane aveau vârste între 57-74 de ani. Cele opt decese s-au înregistrat în: Poroschia, Talpa Bâscoveni, Văceni, Uda Paciurea, Moșteni- Furculești, Târnava, Zimnicea și Videle.

Potrivit raportului SAJ Teleorman, în intervalul 16-19 decembrie 2016, ambulanțele au fost solicitate în 399 de cazuri, după cum urmează: dureri abdominale sau de spate-40; cefalee-27; tuse, probleme respiratorii minore-26; copii bolnavi-26; persoane inconștiente-22; dureri toracice-20; AVC-18; accidente diverse-17; febră-16; sângerare-10; obstetrică-ginecologie-10; intoxicații-8; căzuți în stradă-7; conflicte și agresiuni fizice-6; leșin(sincopă)-5; psihiatrie-4; convulsii-4; diabet zaharat-3; boli nediagnosticate-2; suicid-1; alergii-1; incidente provocate de animale/insecte-1. în alte 113 solicitări a fost vorba despre transferuri interclinice.

Nu în ultimul rând, tebuie menționat că ambulanțele teleormănene au fost prezente și la două accidente rutiere, soldate cu șase victime. Unul dintre evenimentele rutiere, în urma căruia o persoană a avut de suferit, a avut loc la Gratia, iar cel de-al doilea accident s-a petrecut în Drăgănești Vlașca și s-a soldat cu cinci victime. Persoanele accidentate au fost preluate de ambulanțe și transportate la spital.

M. MEILĂ