Ultima ședință ordinară, pe anul 2016, a Colegiului Prefectural

Membrii Colegiului Prefectural organizat la nivelul județului Teleorman au fost convocați ieri, 20 decembrie 2016, în ultima ședință ordinară pe acest an, desfășurată, începând cu ora 14:00, în sala mică de ședințe a Palatului Administrativ.

În cadrul ședinței, pe a cărei ordine de zi s-au aflat cinci puncte, au fost prezentate rapoartele de activitate, pe anul 2016, a trei instituții publice (Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Teleorman, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman), iar Eugen Mihai Coman, directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură- Centrul Județean Teleorman a prezentat situația privind stadiul autorizării plăților la nivelul județului Teleorman.

La finalul ședinței a fost aprobat Planul de măsuri necesare în vederea desfășurării normale a activităților economice și sociale în perioada sărbătorilor de iarnă, prezentat de prefectul județului, Liviu Dumitrașcu. Acesta a vorbit despre măsurile luate de serviciile publice deconcentrate (Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția de Sănătate Publică, ISU Teleorman, IPJ Teleorman, IJJ Teleorman, Direcția Silvică Teleorman) privind protejarea populației cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Prefectul județului Teleorman a subliniat importanța intensificării acțiunilor de control ale DSVSA Teleorman pe întreg teritoriul județului în unități care produc, depozitează, transportă și comercializează produse de origine animală și non-animală, acțiuni care au început în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă și care vor continua până pe 8 ianuarie 2017. Nu în ultimul rând, s-a insistat pe efectuarea examenelor trichineloscopice în perioada premergătoare Crăciunului, în circumscripţiile Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dar și în circumscripțiile Sanitare Veterinare Zonale și Cabinetele Medicale Veterinare ale medicilor veterinari de liberă practică împuterniciți.

În această perioadă, polițiștii rutieri din cadrul IPJ Teleorman vor fi prezenți pe principalele artere de circulație, în punctele de risc ridicat la accidente și la orele semnalate cu trafic intens, pentru verificarea echipării autovehiculelor pentru condițiile de iarnă, prevenirea accidentelor rutiere, evitarea blocajelor și fluidizarea circulației.

Deasemenea, lucrătorii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Teleorman vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării manifestărilor cultural-artistice organizate în spațiul public cu ocazia sărbătoririi Crăciunului și Anului Nou.

Jandarmii teleormănenii, împreună cu polițiștii din cadrul IPJ Teleorman vor verifica modul de respectare a prevederilor legale privind importul, depozitarea, comercializarea și utilizarea articolelor pe bază de produse pirotehnice de către persoanele juridice și fizice.

Și cum în noaptea de Revelion, în municipiul Alexandria va avea loc focul de artificii, pompierii din cadrul ISU Teleorman vor acorda o atenție deosebită în organizarea cu respectarea prevederilor legale, a jocurilor de artificii, respectiv comercializării articolelor pirotehnice.

M. MEILĂ