Inspectorul Florinel Dragomirescu, numit director general la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman

După ce Floarea Alesu, apoi Rodica Miloș și ulterior Olguța Șefu au fost nvoite să renunțe la funcția de director general al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, conducerea Consiliului Tudețean Teleorman a delegat atribuțiile ce derivă din această funcție de conducere lui Florinel Dragomirescu. Dragomirescu a lucrat timp de câțiva ani în cadrul Consiliului Județean Teleorman, iar o scurtă perioadă a activat pe funcția de inspector social la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, funcție din care a fost propulsat ca director interimar al acestei instituții în urmă cu câteva luni. Prin Hotărârea Consiliului Județean Teleorman 194 din 28 noiembrie 2016, lui Florinel Dragomirescu i-a fost prelungită delegarea atribuțiilor corespunzătoare funcției de director general al DGASP Teleorman pentru o perioadă de încă trei luni. La acea dată, Florinel Dragomirescu participase deja la concursul pentru ocuparea funcției de director general, concurs organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici în data de 25 noiembrie 2016, dar încă nu se comunicaseră oficial rezultatele obținute de către candidați.

În data de 6 decembrie 2016, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a comunicat Consiliului Județean Teleorman că Florinel Dragomirescu, în urma concursului la care a participat, a fost declarat admis, astfel că trebuie numit în funcția de director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

Luând act de rezultatele obținute la concurs, ieri consilierii județeni au aprobat o hotărâre prin care Florinel Dragomirescu a fost numit, pe perioadă nederminată, în funția publică de conducere de director general al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Florinel Dragomirescu va beneficia de un salariu brut de 5.426 lei pe lună.

Consilierii județeni au aprobat și fișa postului, respectiv a atribuțiilor ce-i revin directorului general privind coordonarea activității Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

George ZAVERA