Bani de la Consiliul Județean pentru Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Alexandria

Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel, din Alexandria, a început anul trecut lucrări de reparații curente la biserica ortodoxă, dar, până la această dată, lipsa banilor a făcut ca reparațiile să fie executate doar în procent de 40 la sută. Într-o astfel de situație, înaltele fețe bisericești care se ocupă de bunul mers al Parohiei Sfinții Petru și Pavel au solicitat sprijin financiar din partea Consiliului Județean Teleorman.

Luând în calcul o astfel de solicitare, președintele Consiliului Județean Teleorman, Ionuț Adrian Gâdea, a inițiat un proiect de hotărâre pe care l-a supus dezbaterii consilierilor județeni, suma propusă pentru a fi acordată Parohiei Sfinții Apostoli Petru și Pavel, din Alexandria, fiind de 150.000 lei. În ședința aferentă lunii decembrie a.c., consilierii județeni au aprobat astfel alocarea sub formă de contribuție de la bugetul județului Teleorman în valoare de 150.000 lei Parohiei Sfinții Apostoli Petru și Pavel, din Alexandria. Bani care vor permite decontarea unor lucrări de reparații curente efectuate deja la biserica purtând hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, dar și reluarea lucrărilor încă din primele zile ale anului următor.

Alocarea unei astfel de sume din bani din bugetul județului, la solicitarea Parohiei Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Alexandria, prin Hotărâre adoptată de Consiliul Județean Teleorman, s-a făcut în baza prevederilor cu privire la alocarea de sprijin financiar unităților de cult din Legea administrației publice locale nr. 215/2001 și a Ordonanței Guvernului 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunosute în România, cu modificările și completările ulterioare.

George ZAVERA