DNA , sesizat în legătură cu 13 cazuri de la concursul pentru postul de directori în școli

În urma concursului pentru ocuparea postului de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, Ministerul Educației a sesizat DNA, potrivit Agerpres, în legătură cu 13 cazuri ce vizează evaluarea CV-ului, probă a concursului desfășurat la nivel național. În șase din cele 13 situații este vorba despre reclamații ale candidaților din județul Teleorman, alte patru reclamații au fost făcute de cadre didactice din județul Mureș, și alte trei, din județul Mehedinți.

Conform precizărilor făcute pentru Agerpres de purtătorul de cuvânt al Ministerul Educației, Mirabela Amarandei, la ME au ajuns ”peste 160 de sesizări din toată țara care priveau evaluarea din cadrul concursului național pentru ocuparea funcțiilor de directori și directori adjuncți. Așa cum a promis și domnul ministru, Corpul de Control a analizat aceste sesizări și a concluzionat ca 13 cazuri sunt de competența Direcției Naționale Anticorupție. În consecință, în cursul zilei de astăzi au fost transmise la serviciile teritoriale ale DNA – respectiv Craiova, Târgu-Mureș și București – 13 situații: șase referitoare la Teleorman, patru referitoare la județul Mureș și trei referitoare la Mehedinti”.

Potrivit aceleiași surse ”este vorba despre evaluarea în mod subiectiv a CV-ului, iar mențiunile Corpului de Control spun că membrii comisiilor au acordat puncte pentru competențe care nu erau susținute prin documente. Nu au acordat punctajul cuvenit, deși existau documente doveditoare încărcate pe platformă sau au acordat puncte pentru documente originale aduse de candidați în timpul probei de evaluare și care nu au fost încărcate pe platforma destinată concursului. Aceste trei tipuri de situații au fost înregistrate și concluzionate în urma analizei membrilor Corpului de control din cadrul ministerului, înaintate DNA și au intrat, începand de astăzi, în competența DNA. (…)”.

În județul Teleorman, după finalizarea cncursului pentru ocuparea postului de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat au fost ocupate 86 de posturi de director si 18 de director adjunct, în timp ce alte 69 de posturi au rămas neocupate.

M. MEILĂ