Elevii Școlii de Arte Teleorman s-au remarcat la concursul ”Art Festival”

Desfășurat la Brașov, în perioada 9-10 iunie 2017, concursul ”Art Festival” și-a desemnat câștigătorii.

Competiția, ajunsă la cea de-a VII-a ediție, a cuprins trei secțiuni: Secţiunea I (Interpretare instrumentală); Secţiunea II (Interpretare vocală) și Secţiunea III (Ansambluri vocale – duete, triouri, coruri).

La concursul în care s-au înscris concurenți din toată țara au participat și elevi ai Școlii de Arte Teleorman, care au obținut rezultate deosebite.

La secțiunea Interpretare instrumentală, doi elevi din Teleorman, Strâmbu Alexandru și Toma Alexandru au obținut Premiul I la interpretare chitară, iar Curcă George Adrian, premiul al II-lea, la același instrument. La aceeși secțiunie Premiul I a mai fost câștigat de următorii concurenți din Teleorman: Grup instrumental; Grup fluierasi; Oprea Răzvan -fluier și Stoiana Răzvan-orga.

Pe podium s-au mai clasat și următorii concurenți ai Școlii de Arte Teleorman: Avram Cătălin-Premiul I și Berbec Cătălina- Premiul al II lea (Muzică populară); Preda Cristiana -Premiul I și Calotă Daria-Premiul al II lea (Canto muzică uşoară); Burcea Andru-Premiul al III lea (Pian).

Manifestarea a fost organizată cu scopul de a stimula interesul copiilor şi tinerilor pentru muzica vocală şi instrumentală, de a descoperi şi promova tinere talente, de a introduce în circuitul valorilor creaţii artistice noi sau mai puţin cunoscute.

M. MEILĂ