De râsu’ plânsu’! A venit să ajute la căutarea sa

Scene desprinse din filmele de comedie în satul Groseni. Zeci de oameni, împreună cu pompierii și SMURD-ul, au căutat un bărbat pe care soția îl credea înecat. La operațiunea de căutare a participat și ”înecatul”.

Clipe de panică pentru o femeie din satul Groseni. Aceasta și-a așteptat ore întregi soțul să vină acasă și, pentru că întârzia să apară, s-a dus să-l caute la stâna unde bărbatul plecase devreme cu o roabă, pentru a da de mâncare animalelor.

Ajunsă pe malul râului Teleorman, nici urmă de soț. Numai hainele, papucii și roaba acestuia erau abandonate pe mal. Panicată și foarte speriată, femeia a sunat la 112.

Zeci de oameni, împreună cu pompierii și SMURD-ul, au căutat, luni noaptea, un bărbat pe care soția îl credea înecat.

De fapt, omul nostru plecase devreme de acasă, dar pe drum s-a întâlnit cu un prieten și s-au apucat de băut. Între timp, pentru că au vrut să se răcorească, s-au descălțat, s-au dezbrăcat și au intrat în râu să se scalde.

Dar, pentru că orice lucru bun se termină repede, cei doi au rămas fără băutură. Așa că și-au abandonat lucrurile și au mers acasă la prietenul ”înecatului” să continue petrecerea.

Între timp, nevasta panicată își căuta disperată soțul.

10 subofițeri ISU cu o autospecială cu apă și spumă și o barcă de salvare, dar și un echipaj SMURD au ajuns la fața locului. Alți zeci de curioși din sat au venit pe malul râului să vadă grozăvia.

Pentru că au auzit forfotă, bărbatul căutat pe fundul apei și prietenul său de pahar au venit și ei să vadă ce se întâmplă. Atunci a aflat omul că toată desfășurarea de forțe este pentru el.

Reacția sa a fost dezarmantă: ”Și doar pentru mine a venit atâta lume?”

Claudiu DUMITRACHE