Peste 4230 de teleormăneni s-au angajat în primele 6 luni de zile

4236 de teleormăneni s-au angajat în primele 6 luni ale acestui an, prin măsurile oferite de AJOFM.

Piața forței de muncă din județul Teleorman pare că se destinde. În primele 6 luni ale acestui an, din cele 5.914 de persoane care au fost intrate la măsurile active oferite de A.J.O.F.M Teleorman, 4.236 au reușit să se angajeze.

Dintre acestea, 2.831 persoane prin acordarea serviciilor de mediere a locurilor de muncă vacante; 91 persoane prin absolvirea cursurilor de formare profesională; 201 persoane beneficiare de alocaţii, pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului; 530 persoane beneficiare de prime de activare; 45 persoane prin stimularea mobilităţii forţei de muncă; 8 absolvenţi beneficiari de prima de încadrare, conform art.72(2), din Legea 76/2002 și 530 persoane prin subvenţionarea locurilor de muncă.

În vederea creşterii şanselor de ocupare, A.J.O.F.M Teleorman asigură, gratuit, următoarele servicii: informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională, stimularea mobilităţii forţei de muncă, bursa locurilor de muncă, caravana ocupării în mediul rural şi în comunităţile de etnie romă, completarea veniturilor salariale ale persoanelor care se încadrează în perioada când beneficiază de indemnizaţie de şomaj.

Pentru informaţii suplimentare, privind măsurile active de ocupare, persoanele interesate se pot adresa, de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-14.00, Agenţiilor locale/Punctelor de lucru, din raza de domiciliu sau pot accesa pagina web a instituţiei.

C.D.