505 solicitări ale ambulanțelor teleormănene, în weekend

Și în acest weekend, ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman au avut peste 500 de intervenții, cele mai multe constând în transferuri interclinice, externări și examinări computer tomograf.155 de astfel de solicitări au avut ambulanțele teleormănene, în perioada 22-25 septembrie 2017.

Potrivit unei informări a SAJ Teleorman, în perioada menționată ambulanțele n-au fost solicitate la niciun accident rutier. Pe de altă parte și în acest sfârșit de săptămână, personalul medical de pe ambulanțe a fost nevoit să constate două decese, atunci când au ajuns la locul solicitărilor. Este vorba despre doi bărbați, unul în vârstă de 57 de ani din Peretu și altul în vârstă de 72 de ani din Roșiorii de Vede.

Într-un caz, asistentele de pe ambulanță au acordat primul ajutor unei persoane care a încercat să-și ia viața, iar în alte două cazuri, ambulanțele au preluat două persoane care au căzut în stradă.

În topul solicitărilor se mențin, și în acest weekend, apelurile venite din partea teleormănenilor care au avut de suferit din cauza durerilor de spate și abdominale, aproape 70 de intervenții de acest gen având ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman.

Alte 38 de persoane au acuzat dureri de cap, fiind diagnosticate cu cefalee.

Fiind perioada virozelor, numărul afecțiunilor respiratorii este din ce în ce mai mare. Peste 20 de persoane afectate de tuse și probleme respiratorii minore au primit ajutor medical de urgență din partea personalului de pe ambulanțe, iar 28 de copii bolnavi au fost preluați și transportați la spitale.

Situația celor 505 de solicitări la SAJ Teleorman, în perioada 22-25 septembrie 2017, arată astfel: transfer interclinic+externări+CT-155; dureri abdominale sau de spate-65; cefalee-38; tuse, probleme respiratorii minore-22; accidente diverse-20; copii bolnavi-28; persoane inconștiente-22; sângerare-12; conflicte și agresiuni fizice-16; psihiatrie-18; dureri toracice-17; AVC-14; obstetrică-ginecologie-10; leșin(sincopă)-10; incidente provocate de animale/insecte-9; convulsii-5; febră-13; intoxicații-7; alergii-3; diabet zaharat-8; tentativă de suicid-1; căzut în stradă-2; boală nediagnosticată-9; afecțiuni ale urechii-1.

M. MEILĂ