Asociația „Dai o șansă” Alexandria: desfășurarea Festivalului „Speciali, dar diferiți”

În ziua de 23 septembrie 2017, în sala de sport a Colegiului Național „Mircea Scarlat” din Alexandria a avut loc proba sportivă pentru copiii cu sindromul Down, din cadrul Festivalului „Speciali, dar diferiți”, organizat de Elena Tănase, președintele Asociației „Dai o șansă” din Alexandria.

La acest festival au participat nouă asociații din țară, iar din partea autorităților locale a fost prezent viceprimarul Augustin Ioan.

După intonarea imnului și a unor melodii populare interpretate de Maria Dudău, elevă în clasa a X-a B a Colegiului Național „Mircea Scarlat”, a avut loc încâlzirea sportivilor, sub îndrumarea Marianei Mitran, directorul Direcției Județene de Sport și Tineret Teleorman.

Antrenorul sportivilor a fost Carmen Scarlat, profesor la colegiul gazdă.

Premiile au constat într-o medalie, o diplomă, un tricou personalizat și un rucsac cu dulciuri oferite de municipalitate.

A urmat proba artistică a festivalului, care a avut loc în sala de ședințe a Primăriei Alexandria, fiecare asociație participantă prezentând un program.

Elevi ai Colegiului Național „Mircea Scarlat”, Daniela Rizea, Ștefan Irnisis și Bogdan Alex, sub îndrumarea profesorului Oana Budică, au susținut un program de muzică populară și ușoară.

Membrii Ansamblului „Florile Burnasului”, îndrumați de Eugen Delcea și de coregraful Floriana Aurel au prezentat un program de dansuri și cântece populare, iar Biserica Baptistă a susținut un program religios.

A urmat premierea fiecărei organizații participante la festival, muzica, veselia și buna dispoziție creând o atmosferă de neuitat.

Jandarmeria Teleorman a prezentat copiilor cu sindromul Down un program de dresură de câini și exerciții de autoapărare, echipamentul și mașinile din dotare. Această demonstrație a avut loc pe terenul de sport al Colegiului Național „Mircea Scarlat”, gazda primitoare a festivalului. Copiii au făcut cunoștință cu jandarmii, socializând cu aceștia și legând prietenii trainice.

Festivalul „Speciali, dar diferiți” s-a încheiat cu un Marș al păcii, iubirii și conștientizării, desfășurat pe 24 septembrie pe pietonal, tronsonul cuprins între străzile Ion Creangă și Constantin Brâncoveanu.

Peste 100 de voluntari au oferit flori și baloane trecătorilor și au fost lansați 50 de porumbei albi, ca sufletul curat al copiilor cu sindromul Down.

Alexandria a fost gazda unui festival al bucuriei, al abilităților sportive și artistice, al socializării, al prieteniei și schimbului de experiență, festival pe care ni-l dorim să devină tradiție.

Cornelia RĂDULESCU