Ziua recoltei, sărbătorită pe data de 1 octombrie la Zimnicea

La data de 1 octombrie 2017, locuitorii celui mai sudic oraș al țării, Zimnicea, dar și cei din întregul județ vor putea lua parte la Ziua recoltei, manifestare de tradiție organizată de Consiliul Local al orașului Zimnicea. În perimetrul modernei Piețe agroalimentare a orașului, prin grija conducerii orașului va fi organizată o expoziție cu vânzare de legume, struguri și fructe de sezon. Producătorii agricoli din zonă vor aduce la târgul-expoziție cantități suficiente de legume și fructe, de struguri și alte produse agroalimentare, în așa fel încât gospodinele să aibă posibilitatea de a alege și a se aproviziona cu toate produsele necesare în perioada sezonului rece.

Conform Primăriei Zimnicea, de Ziua recoltei va fi desfășurată o paradă a portului popular, urmată de un spectacol de muzică populară la care își vor da concursul renumiți soliști de muzică populară din țară și de la nivel județean, precum și unele din binecunoscutele ansambluri folclorice teleormănene. Ziua de 1 octombrie va debuta cu Parada portului popular, pe traseul de la Liceul Teoretic Zimnicea până la Piața agroalimentară, după care va urma spectacolul de muzică populară și dansuri și obiceiuri specifice Teleormanului.

Zimnicenii vor avea astfel parte de un recital de zile mari al solistei Maria Dragomiroiu. Alături de îndrăgita solistă de muzică populară Maria Dragomiroiu, pe scena amenajată în proximitatea Pieței agroalimentare vor urca solistul Marian Pârlan, dar și membri ai mai multor ansambluri artistice din județ. Își vor da concursul membrii Ansamblulu i “Floricele de câmpie”și ai Ansamblului artistic ”Spic de grâu” din comuna Izvoarele, cei ai Ansamblului ”Plaiuri dunărene” din Zimnicea, ai Ansamblului artistic ”Fluierașii”, din comuna Dobrotești și cei ai Ansamblului artistic ”Drăcșănelul””, din satul Drăcșani aparínțind de comuna Drăcșănei.

George ZAVERA