”Bani de liceu”, ultima săptămână de depunere a cererilor * Săptămâna viitoare încep anchetele sociale

O săptămână, atât mai au la dispoziție liceenii care provin din familii fără posibilități materiale să depună cereri pentru a beneficia de cei 180 de lei pe lună, acordați în cadrul Programului de protecție socială ”Bani de liceu”. Concret, cererile pot fi depuse până pe 1 octombrie, după care, până pe 23 octombrie se vor desfășura anchetele sociale, iar comisiile vor evalua eligibilitatea cererilor depuse. După această dată, până pe 27 octombrie, cererile vor fi centralizate. Între 28 octombrie-2 noiembrie pot fi depuse contestațiile, care vor fi rezolvate între 2-6 noiembrie.

Derulat și în acest an, programul se adresează elevilor din licee şi şcoli de artă şi meserii, care fac dovada faptului că se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, este de maximum 150 de lei.

Beneficiarii vor primi cei 180 de lei pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat, plafonul pentru obținerea ajutorului social fiind același la mai bine de 10 de ani de la demararea programului ”Bani de liceu”.

În anul școlar 2016-2017 au beneficiat de acest ajutor financiar 1241 elevi din județul Teleorman.

M. MEILĂ