Absolvenții, încurajați să se angajeze

Absolvenții instituțiilor de învățământ, promoția 2017, vor fi ajutați să-și găsească un loc de muncă. Angajații Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman oferă sprijin absolvenților instituțiilor de învățământ, promoția 2017, în identificarea unui loc de muncă prin înregistrarea în evidenţa agenţiei sau la alţi furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă.

Pentru a fi luați în evidențe, tinerii trebuie să depună la sediul agenției acte de identitate (original şi copie, CI, certificat de naștere și căsătorie, dacă este cazul); acte de studii şi de calificare sau adeverinţă din care să rezulte absolvirea formei de învăţământ (original şi copie); adeverinţă medicală cu menţiunea „apt de muncă” sau cu restricţii; adeverință eliberată de administrația financiară.

Mai mult, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman organizează Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, vineri, 20 octombrie 2017, începând cu ora 09:00, la Sala Polivalentă, din Alexandria şi la sediul Agenţiilor locale din Roşiori de Vede şi Turnu Măgurele.

Participanţii la acest eveniment se pot informa cu privire la evoluţia pieţei muncii şi măsurile active de ocupare, oferite de A.J.O.F.M Teleorman sau pot participa la sesiuni de instruire, despre cum se completează un CV şi o scrisoare de intenţie.

De asemenea, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot înscrie, la cursuri de calificare/recalificare profesională, în diferite meserii/ocupaţii, oferite gratuit, de instituţia noastră.

În această perioadă, în evidenţa A.J.O.F.M Teleorman sunt înregistrate un număr de 299 locuri de muncă, puse la dispoziţie de către 47 agenţi economici, în domenii de activitate, precum: industrial, economic, IT, alimentaţie publică, vânzări, confecţii textile, confecţii PVC, construcţii civile, transporturi, servicii şi comerţ. Pentru persoanele cu studii superioare sunt disponibile 31 locuri de muncă, pentru persoanele cu studii medii şi profesionale – 170 locuri de muncă şi pentru persoanele necalificate – 98 locuri de locuri de muncă.

C.D.