Locuință, în flăcări, la Videle

Pompierii, ajutați de un jandarm aflat în timpul liber

Pompierii din cadrul Detașamentului Videle au fost alertați, în cursul zilei de marți, 10 octombrie 2017, de izbucnirea unui incendiu la locuința lui Ion R. din Videle, situată pe strada Florilor.

Militarii au acționat la fața locului cu două autospeciale de stins cu apă și spumă. De asemenea, la locul incidentului a ajuns și un echipaj SMURD Teleorman.

Un ajutor de nădejde s-a dovedit a fi plutonierul major Niculae Vasile – Mihai, subofiţer operativ principal din cadrul Detaşamentului 4 Jandarmi Videle. Aflat în timpul său liber şi auzind ce se întâmplă la locuinţa învecinată, bărbatul n-a stat pe gânduri și s-a deplasat la locul evenimentului. Ajuns la locuința cuprinsă de flăcări, jandarmul l-a scos din casă pe proprietar, care dormea într-o cameră. De asemenea, jandarmul a reuşit să scoată din imobil unele bunuri materiale printre care şi o butelie de aragaz, care oricând putea provoca o explozie şi amplifica incendiul.

În ceea ce privește valoarea pagubelor produse de incendiu, aceasta a fost apreciată la aproximativ 10000 de lei. Din flăcări au fost salvate bunuri materiale în valoare de cca. 30000 lei.

Potrivit purtătorului de presă al ISU „A.D. Ghica” Teleorman, maior Gelu Dragomir, din primele cercetări efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei de izbucnire a incendiului, dar și din relatările proprietarului, se pare că focul a izbucnit de la o tigaie cu mânacre uitată pe aparatul de gătit. Flăcările s-au propagat la o perdea și apoi la tavanul bucătăriei.

La acest eveniment nu s-au înregistrat victime.

M. MEILĂ