Prună face revoluție la Salcia

(Material realizat la comanda PNL Teleorman, într-un tiraj de 1500 exemplare. CUI mandatar financiar: 51170001)

Așa cum era de așteptat, campania electorală pentru alegerile parțiale de la Salcia este una incendiară. Din păcate, nu numai la figurat. Pentru că, așa cum ne confirmă unul dintre candidați, susținătorii candidatului PSD nu se sfiesc să-i amenințe pe cei care-l sprijină pe candidatul PNL că le dau foc la case “dacă nu stau în banca lor”.

Căpetenia cetei de haiduci social-democrați este nimeni altul decât Marius Șună, fostul primar, care prin atitudinea sa de vătaf a adus primăria în situația de a nu mai funcționa, pe principiul “după mine, potopul!”. Pentru că legea îl lăsase fără mandat și probabil că asta îl scosese din minți, altfel nu se explică atitudinea lui din ultimele zile ale mandatului, despre care ziarul nostru a scris la vremea respectivă. Iar de-a dreapta sa stă o deșcă hârșită în astfel de campanii atipice, un fost viceprimar, Marian Stanciu.

Pentru a avea o imagine clară asupra evenimentelor de la Salcia, ne-am adresat domnului Marinel Prună, candidatul PNL la funcția de primar, care a răspuns cu amabilitate întrebărilor noastre.

Z.M.: Domnule Prună, ce se întâmplă în aceste zile la Salcia?

M.P.: Se întâmplă lucruri de nedorit și care n-au nimic de-a face cu o campanie electorală civilizată. Apele au fost tulburate de reprezentanții PSD, disperați că ar putea să piardă puterea și privilegiile.

Z.M.: Ce aveți să le reproșați adversarilor dumneavoastră?

M.P.: Le reproșez că au transformat o dispută electorală într-o bătălie de genul “care pe care”, la modul fizic uneori. Oamenii noștri sunt amenințați pe stradă, curțile celor care stau de vorbă cu noi sunt filmate iar cei cunoscuți sau bănuiți că m-ar putea susține sunt amenințați cu incendierea gospodăriilor.

Z.M.: De unde știu ei cu cine ați vorbit, cine vă susține?

M.P.: Pentru că ne urmăresc peste tot. Fostul primar Marius Șună și un fost viceprimar, Marian Stanciu, împreună cu consilieri PSD, au făcut echipe care nu fac altceva decât să ne urmărească, să-i amenințe pe susținătorii noștri și să-i mintă pe cetățeni, cum au făcut în fiecare campanie.

Sunt disperați când constată că oamenii s-au cam săturat de ei și vor schimbarea.

Z.M.: V-a surprins această atitudine?

M.P.: Știam că va fi o campanie grea, pentru că asemenea manifestări au apărut înainte de declanșarea oficială a campaniei electorale. Dar nu credeam că va atinge asemenea dimensiuni. Poate că îi enervează și atitudinea noastră, care am refuzat să intrăm în acest joc murdar.

Z.M.: Puteți fi mai explicit?

M.P.: Nu este prima campanie la care particip, și întotdeauna am considerat că o dispută electorală înseamnă o confruntare de idei, o competiție între programe. Iar învingătorul să fie stabilit de cetățeni, la urne. Așa acționez și în această campanie. În loc de amenințări și înjurături, eu le spun cetățenilor ce vreau să fac pentru ei, pentru această comună pe care fiul ei, Zaharia Stancu, a făcut-o celebră.

Z.M.: Credeți că aceasta este cartea câștigătoare?

M.P.: Sunt convins! Pentru că am vorbit cu mulți cetățeni și majoritatea își doresc o schimbare. S-au săturat de vătafi, de genul celor din “Desculț”, care îi tratează ca pe niște slugi și își văd doar de interesele personale. Noi vrem să înlocuim politica de clan cu politica pentru cetățean și pentru interesele lui. Și cred că oamenii au înțeles asta.

În acest sens voi continua să mă întâlnesc cu cetățenii, să le spun ce vreau să fac, iar ei să-mi spună care sunt prioritățile lor. Așa cred eu că trebuie făcută politica la nivel local, cu oamenii, pentru oameni.

Z.M.: Pentru noi, lucrurile sunt clare, în legătură cu campania electorală de la Salcia. Dacă dumneavoastră aveți ceva să transmiteți cetățenilor pe care îi așteptați la vot, o puteți face.

M.P.: În primul rand, vă mulțumesc pentru oportunitatea pe care mi-o oferiți. Iar pe locuitorii comunei Salcia îi rog să privească în trecut și să analizeze ce, cât și cum s-a făcut pentru comună și pentru ei. Apoi să se aplece asupra programului meu și să facă, în cunoștință de cauză, comparație. Iar la urne să voteze cu gândul la viitorul lor și al copiilor și nepoților lor.

A consemnat Z.M.