Spitalul Județean de Urgență Alexandria * Determinarea gratuită a glicemiei, de Ziua Mondială a Diabetului

Medicul primar în diabet, nutriție și boli metabolice, Marian Burtea, îi anunță pe teleormăneni că sunt așteptați în cursul zilei de marți, 14 noiembrie 2017, între orele 7,00-10,00, în Ambulatorul de la parterul Spitalului Județean de Urgență Alexandria pentru a li se determina glicemia în mod gratuit.

Determinarea glicemiei se va efectua pe test (bandereta) tuturor pacienților cu diabet zaharat, dar și celor nediabetici.

Cei care se vor prezenta pentru determinarea glicemiei nu trebuie să mănânce din seara zilei precedente, mai târziu de ora 19,00 (ora 22,00 pentru cei cu insulină).

Medicul Marian Burtea, coordonatorul Programului Național Diabet de la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, testează gratuit glicemia, de Ziua Mondială a diabetului, de 10 ani.

În fiecare an s-au prezentat sute de oameni, mulți dintre ei descoperind că au probleme, deși nu știau.

În anii anteriori, li s-au prezentat pliante și boșuri de informare celor veniți.

Modul în care este marcată Ziua Mondială a Diabetului de către diabetologul Marian Burtea este demn de respect și ne determină să remarcăm faptul că acest medic își face meseria cu pasiune, adăugând o mare calitate, pe care puțini o mai avem: omenia.

Cornelia RĂDULESCU