Clonarea lui Jerry, noua carte a profesoarei fizician Virginia Vini Popescu

În urmă cu exact un an, în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul cele XVIII-a ediții a Zilelor Bibliotecii Județene “Marin Preda” Teleorman, de un interes cu totul aparte s-a bucurat lansarea volumului de poezie „Între porți de univers” al profesoarei doctor în fizică Virginia Vini Popescu. Un volum de poezie autentică, cu mare succes la public, în care profesoara fizician Vini Popescu și-a pus în evidență talentul literar, capacitatea de a reda prin scris versuri de o mare valoare și sensibilitate artistică.

Ajunsă la vârsta maturității creatoare, Virgina Vini Popescu, în paralel cu munca de cercetare, găsește timpul necesar și starea de spirit propice creației poetice, punând aproape cotidian pe imaculata foaie de hârtie versuri care merg totdeauna la sufletul cititorilor. Poezii pe care le publică în principal în revista online de creație artistică, literară și spirituală “Confluențe literare”, precum și în cele mai importante reviste literare existente în țară. Și nu doar poezii, ci și aprecieri critice asupra unor opere ale scriitorilor contemporani, interviuri cu creatori literari și de artă, pe care multe din redacțiile revistelor literare de pe întreg cuprinsul țării, dar și din Australia și Canada i le-au publicat.

La un an de la lansarea voumului “Între porți de univers”, Vini Popescu vine cu o nouă surpriză editorială, punând la dispoziția iubitorilor de literatură autentică un volum de poezii dedicat tuturor copiilor. Noua carte de poezii a poetei Virgina Vini Popescu se intitulează “Clonarea lui Jerry”, volumul văzând lumina tiparului, în condiții grafice remarcabile, sub auspiciile editurii Dandes Press, din Turnu Severin. Noua carte de poezii a fizicianei poet Vini Poescu este ilustrată cu lucări de o mare sensibilitate artistică aparținând celui mai cunoscut și talentat pictor, grafician, Costel Lupu și postfață semnată de criticul literar Cezarina Adamescu. Un volum de poezii dedicate copiilor, în care Vini Popescu înmănunchează câteva zeci de poezii, creațiile sale de suflet, în care reușește să redea admirabil lumea minunată a copilăriei de azi, de ieri, dintotdeauna. Un volum care se bucură deja de cele mai bune aprecieri din partea criticii literare, dar și a iubitorilor de poezie care au reușit să intre în posesia cărții.

Lansarea volumului “Clonarea lui Jerry” va avea loc miercuri, 15 noiembrie a.c., în templul cărților din Alexandria, în cadrul manifestărilor artistice dedicate Zilei Bibliotecii Județene Marin Preda. Lăsăm iubitorilor de literatură care vor participa la aceste manifestări literare să redescopere miracolul copilăriei din grădina bunicii, animăluțele, păsăretul cu glasul maestuos, proverbiala hărnicie a albinuțelor, pe Rici Arici Pogionici, pe adorabilul Pitic din lumea circului, năstrușnicia mâțelor, întregul unvers care ne-a încântat fiecăruia din noi copilăria.

E o carte de poezie scrisă din suflet, o carte de versuri de o mare sensibilitate artistică, cea mai bună carte dedicată, în ultimii ani, de un teleormănean copiilor.

George ZAVERA