KWS Semințe SRL * Se împlinesc 15 ani de la înființarea Stațiunii de Cercetare-Ameliorare de la Alexandria

În anul 1993 au început primele testări în România ale hibrizilor KWS, iar în 1999 promovarea hibrizilor de porumb si a soiurilor de rapiță. În anul 2002 s-a dat startul în producerea de sămânță de hibrizi de porumb și floarea-soarelui sub brandul KWS. În decembrie 2002 se înființează KWS Semințe SRL, subsidiară a Grupului german KWS.

In 2005, KWS Semințe și-a deschis propria linie de cercetare – ameliorare în sudul țării, cu sediul în Alexandria, având ca obiect de activitate, în principal, testarea hibrizilor de porumb din toate grupele de maturitate în condițiile pedoclimatice specifice țării noastre. Pe măsură ce activitatea de cercetare s-a intensificat, s-a impus dezvoltarea echipei de cercetare, lărgirea și perfecționarea bazei tehnico-materiale și a spațiului de lucru.Toate acestea au determinat conducerea companiei KWS să demareze la Alexandria un proiect de investiții constând în construirea unei stații moderne de cercetare/ameliorare, care a fost dată în funcțiune în anul 2012; inaugurarea acestei stații având loc pe data de 29 noiembrie, odată cu aniversarea a 10 ani de activitate KWS Semințe SRL.

Cea de-a doua mare investiție a avut loc la Brăila, unde a fost construită o modernă stație de procesare și condiționare semințe, care livrează semințe de hibrizi de porumb, floarea soarelui și rapiță atât pentru piața locală, cat și pentru export în țări precum Germania, Franța, Anglia, Austria, Italia, Ungaria, Croația, Cehia, China,Japonia.Investiția s-a făcut de către compania germană KWS SAAT AG. La 15 ani de la înființarea filialei din România, KWS a lansat conceptul ClimaControl3, care cuprinde un grup de hibrizi de porumb cu toleranță ridicată la secetă și arșiță destinat fermierilor din zona temperat-continentală a României.

În România KWS Semințe se află în top 3 companii multinaționale din domeniul seminţelor, cu o cotă de piaţă în creștere de 13% din piaţa seminţelor certificate.

Compania KWS Semințe deține în portofoliu 26 hibrizi de porumb, majoritatea hibrizi din noua generație, adaptați condițiilor pedo-climatice din România. Echipa de cercetători și de producție este condusă încă de la înființarea companiei de către Doriana Nițu, cunoscută pe piața românească de agri-busines ca inginer agronom cu vocație și profesionist cu mare experiență în strategia de dezvoltare a companiei.

George ZAVERA