Peste 9700 de intervenții ale pompierilor teleormăneni, de la începutul anului

În primele zece luni ale acestui an, pompierii teleormăneni au fost solicitați la 9710 evenimente, și anume: incendii, poluări, asanare muniție, intervenții SMURD-Ambulanță și Dsescarcerare, salvări, deblocări uși, misiuni asigurare, monitorizare transporturi periculaose.

În peste 6700 de cazuri a fost vorba despre intervențiile paramedicilor SMURD din cadrul ISU ”A.D. Ghica” Teleorman. În 48 de situații, aceștia au acționat pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere petrecute pe raza județului nostru.

De la începutul acestui an și până la începutul lunii noiembrie 2017, pompierii teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 360 de incendii. La cele mai multe dintre acestea, și anume 306, au acționat doar pompierii din cadrul ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, iar în 49 de cazuri incendiile au fost lichidate în colaborare cu membrii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență și ai Serviciilor Private pentru Ssituații de Urgență din județul Teleorman.

În alte 7 cazuri, până la sosirea forțelor de intervenție, focul a fost stins de către populație și salariați ori flăcările s-au stins de la sine.

Cele mai multe incendii, și anume 269 s-au produs în mediul rural, iar 95, în mediul urban. În majoritatea cazurilor, în peste 300 de cazuri, incendiile au fost provocate din cauze tehnice, în timp ce în 35 de cazuri, focul a izbucnit din cauze umane.

Și în acest sezon cald, numărul incendiilor de vegetație a fost îngrijorător de mare, pompierii intervenind pentru stingerea a 830 de incendii de vegetație.

În intervențiile lor, în primele zece luni ale acestui an, pompierii au salvat 38 de adulți și 6 copii. Din păcate, incendiile au făcut și victime. 19 persoane, dintre care doi copii, au fost rănite în timpul incendiilor, iar alți 33, printre care și un copil, și-au pierdut viața.

M. MEILĂ