Pregătirea autorităților pentru perioada sezonului rece

Toate subunitățile ISU Teleorman, pregătite să intervină în condiții de iarnă

Unul dintre subiectele discutate în cadrul celei mai recente conferințe de presă organizată săptămâna trecută de ISU Teleorman, în data de 7 noiembrie 2017, a fost cu privire la pregătirea autorităților pentru perioada sezonului rece 2017-2018.

Potrivit inspectorului șef al ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, col. Marius Stancu, recent, a avut loc o întâlnire a tuturor celor implicați, de la nivelul județului Teleorman, în activitatea de deszăpezire.

”Acțiunea a fost coordonată și condusă de președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Teleorman, prefectul Florin Dumitrescu. În primă fază am avut o întâlnire cu Drumurile Naționale și cu Poliția Rutieră. Am pus bazele unei cooperări mult mai în detaliu față de anul trecut și sunt convins că pe acest segment de activitate vom avea și rezultatele scontate”, a precizat col. Marius Stancu.

Conform aceleiași surse, a avut loc o întâlnire și cu operatorii economici și cu reprezentanții Consiliului Județean Teleorman, ocazie cu care s-a discutat tot ceea ce înseamnă acitivitatea de deszăpezire pe drumurile județene, iar în perioada următoare va avea loc o ședință extraordinară a CJSU Teleorman, pentru aprobarea Planului de măsuri pentru sezonul rece 2017-2018.

Șeful ISU ”A.D. Ghica” Teleorman a dat asigurări că la nivelul instituției pe care o conduce, toate subunitățile sunt pregătite pentru a interveni în condiții de iarnă.

”S-au luat deja măsuri pentru pregătirea tuturor autospecialelor pe care le avem în dotare. De asemenea și personalul este pregătit și în momentul de față se desfășoară programe de pregătire în subunități, pentru cunoașterea și aprofundarea procedurilor privind intervenția pe timpul sezonului rece”, a spus șeful ISU Teleorman.

Semnal de alarmă pentru autoritățile locale din mediul rural

Pentru că în perioada sezonului rece se înregistrează o creștere îngrijorătoare a numărului de incendii la gospodăriile oamenilor, col. Marius Stancu trage un semnal de alarmă pentru autoritățile locale, preponderent cele din mediul rural, ”unde deja văd că există o creștere alarmantă a incendiilor la gospodăriile populației”.

Pompierii teleormăneni recomandă cetățenilor ca în această perioadă să se verifice instalațiile de încălzire, în special sobele cu acumulare de căldură, implicit coșurile de fum, atât la gospodăriile cetățenești, cât și în unitățile de învățământ din mediul rural.

”Știm cu toții că în majoritatea satelor din județul Teleorman, clăririle sunt foarte vechi și de aceea vin cu rugămintea și recomandarea de a se verifica tot ceea ce înseamnă instalații de încălzire, atât la consumatorii casnici, cât și la unitățile de învățământ din mediu rural, unde încălzirea se face cu sobe cu acumulare de căldură. De asemenea, trebuie verificate coșurile de fum”.

Verificările trebuie făcute de persoane autorizate, astfel încât să nu se înregistreze evenimente neplăcute la nivelul județului nostru.

Col. Marius Stancu a mai precizat că în perioada următoare, activitățile inspectorilor de prevenire din cadrul ISU Teleorman vor fi focalizate în localitățile în care s-a înregistrat o creștere a numărului de incendii.

M. MEILĂ