ISJ Teleorman, în videoconferință cu Ministerul Educației

La sediul Inspectoratului Școlar Județean Teleorman a avut loc marți, 5 noiembrie 2017, începând cu ora 14:00, o videoconferință organizată de Ministerul Educației Naționale, în cadrul căreia, ministrul Educației, Liviu Marian Pop a anunțat că instituțiile de învățământ din țară pot depune proiecte pentru obținerea de finanțare prin Programul Operațional POR.

„Venim astăzi cu o veste bună, o veste pe care sistemul de învățământ preuniversitar o așteaptă: demarăm modernizarea infrastructurii educaționale din învățământul preuniversitar prin proiecte finanțate din fonduri europene. Din perspectiva reformei pe care ne-am asumat-o prin programul de guvernare, optimizarea infrastructurii școlare este o condiție eminamente necesară”, a declarat ministrul Liviu Marian Pop.

Cu această ocazie, ministrul Educației i-a mulțumit, pentru sprijinul acordat, ministrului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Marius Nica, prezent la videoconferință.

Este vorba despre trei proiecte, în valoare totală de aproximativ 258 milioane euro, având ca opbiectiv finanțarea prin Programul Operațional Regional (POR) a investițiilor în infrastructura educațională din învăţământul antepreşcolar şi preşcolar, din învățământul obligatoriu și din învăţământul profesional și tehnic.

Prin derularea acestor proiecte vor beneficia de infrastructura educațională modernizată peste 10.000 de copii de vârstă foarte mică și preșcolari, peste 19.000 de școlari și peste 6.000 de elevi din licee tehnologice sau şcoli profesionale, după cum estimează MEN și Autoritatea de Management pentru POR (AM POR).

Astfel, în intervalul 4 ianuarie-4 mai 2018, unitățile administrativ-teritoriale, autoritățile publice locale, instituțiile administraţiei publice locale aflate în subordinea sau coordonarea autorităţii publice locale pot depune cereri de finanțare.

Beneficiarii pot face investiții în construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaţionale pentru educația timpurie antepreșcolară (creșe) și preșcolară (grădinițe), pentru învățământul general obligatoriu (şcoli I-VIII, inclusiv nivelul clasei pregătitoare), respectiv pentru învăţământul profesional şi tehnic și învățarea pe tot parcursul vieții (licee tehnologice şi şcoli profesionale).

La videoconferința organizată de MEN au participat, din partea ISJ Teleorman, cei doi inspectori școlari generali adjuncți, Monica Coman și George Buzatu, dar și Alexandra Negrea, inspector şcolar – geografie. Aceasta din urmă a fost prezentă la videoconferință, în calitate de membru al comisiei de cercetare a cazului de violență fizică și verbală asupra unei profesoare de la Școala Gimnazială de la Poroschia, pentru a aduce unele clarificări în situația în care întâmplarea ar fi fost pusă în discuție.

M. MEILĂ