442 de solicitări la SAJ Teleorman, în weekend

Copii bolnavi, persoane care au suferit accidente vasculare cerebrale, teleormăneni răniți în urma conflictelor și agresiunilor fizice se numără printre sutele de oameni la care a ajuns personalul medical pe ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman, în weekendul care a trecut.

La un singur accident rutier ce a avut loc pe raza județului nostru, a fost solicitată ambulanța. Evenimentul, petrecut în localitatea Furculești, s-a soldat cu o victimă care a primit primele îngrijiri de la personalul medical de pe ambulanța sosită la fața locului.

Și în acest weekend, patru teleormăneni n-au mai putut fi salvați de medicii de pe ambulanță. Este vorba despre două femei, cu vârste de 83 și 87 de ani și doi bărbați cu vârste de 68 și 80 de ani, găsiți decedați. Persoanele pentru care nu s-a mai putut face nimic erau din localitățile: Ciolănești Vale, Roșiori de Vede (2 persoane) și Necșești.

Cele 442 de solicitări la SAJ Teleorman, în perioada 9-12 februarie 2018, au fost făcute în următoarele situații: transfer interclinic+externări+CT-127; dureri abdominale sau de spate-58; cefalee-52; tuse, probleme respiratorii minore-31; copii bolnavi-24; dureri toracice-22;

persoane inconștiente-21; febră-21; AVC-18; sângerare-13; conflicte și agresiuni fizice-9; accidente diverse-8; obstetrică-ginecologie-8; leșin (sincopă)-6; diabet zaharat-6; intoxicații-5; psihiatrie-3; căzut în stradă-3; alergii-3; incidente provocate de animale/insecte-2; victime din accidente rutiere-1; convulsii-1.

M. MEILĂ