Opt cazuri de gripă, confirmate în Teleorman

Opt persoane din Teleorman au fost diagnosticate cu gripă, ultimele două cazuri înregistrate în județul nostru fiind raportate în intervalul 5-11martie 2018. Potrivit celei mai recente informări a Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, până la 8 aprilie nicio persoană din Teleorman nu a mai fost diagnosticată cu gripă.

Șase dintre cele opt cazuri înregistrate în Teleorman au fost confirmate cu gripă B, un caz cu gripă A subtip H1 și un caz cu gripă A subtip H3.

La nivel național, de la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, a

gripei și a infecțiilor respiratorii acute severe (SARI) și până la data de 1 aprilie au fost confirmate cu laboratorul 1724 cazuri de gripă, dintre care: 410 cazuri tip A subtip H1; 63 cazuri tip A subtip H3; 117 cazuri tip A nesubtipat; 1131 cazuri tip B și 3 cazuri coinfecție AH1+B.

Dacă în sezonul trecut de gripă s-au înregistrat 27 de decese confirmate cu virus gripal, de la începutul acestui sezon, 123 de persoane au murit din cauza virsului gripal. Însă, în săptămâna 2-8 aprilie 2018 morbiditatea prin infecții respiratorii acute a fost mai scazută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă și s-a situat sub nivelul minim așteptat. Concret, în săptămâna 2-8 aprilie 2018 s-au înregistrat 15 cazuri de Infectii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 6 mai puține față de săptămâna anterioară, dar cu 12 mai multe față de aceeași perioadă a sezonului precedent.

Cele mai multe cazuri de gripă înregistrate până la 8 aprilie 2018, au fost raportate din București. Este vorba de 525 de persoane care s-au îmbolnăvit de gripă în acest sezon gripal.

Până la data de 8 aprilie 2018, la nivel național au fost vaccinate antigripal 1.014.803 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

M. MEILĂ