Peste 500 de intervenţii ale ambulanţelor teleormănene, în weekend * 13 victime ale accidentelor rutiere, dintre care trei, decedate

La peste 500 de solicitări a intervenit personalul medical de pe ambulanţele din cadrul SAJ Teleorman, numărul victimelor accidentelor rutiere la care au ajuns ambulanţele teleormănene fiind destul de mare. Treisprezece persoane au avut de suferit în urma a şase astfel de evenimente care s-au petrecut în localităţile: Roşiori-Peretu, Puranii de Sus, Islaz, Siliştea-Grosu; Năsturelu şi Slăveşti. Cel mai tragic accident de circulaţie din weekend s-a soldat cu patru victime, toate fete, cu vârste între 17-20 de ani şi s-a petrecut în localitatea Năsturelu, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Pentru trei dintre acestea, medicii de pe ambulanţele ajunse la faţa locului n-au mai putut face nimic, în timp ce a treia victimă a fost preluată cu politraumatism şi transportată la spital.

Şi în urma accidentului de la Slăveşti au avut de suferit două femei, una în vârstă de 29 de ani, cealaltă în vârstă de 24 de ani, ultima dintre acestea suferind o traumă a coloanei cervicale.

Fără niciun rezultat au fost eforturile personalului medical de pe ambulanţele ajunse şi la alte două solicitări, la Roşiori de Vede şi la Poeni, unde două persoane au fost găsite decedate. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Roşiorii de Vede şi o femeie în vârstă de 40 de ani, din localitatea Poeni. În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate de medicii de pe ambulanţele ajunse la aceste solicitări, persoanele au fost declarate decedate.

De primul ajutor al personalului medical de pe ambulanţele din cadrul SAJ Teleorman au beneficiat mai mulţi teleormăneni care au acuzat dureri toracice, abdominale sau de spate, persoane care au suferit accidente vasculare cerebrale, copii bolnavi, oameni care au suferit diverse accidente, dar şi personae implicate în conflicte şi agresiuni fizice.

Cele 503 solicitări la SAJ Teleorman, în intervalul 4-7 mai 2018, au fost făcute în situaţiile: transfer interclinic+externări+CT-165; dureri abdominale sau de spate-67; cefalee-44; tuse, probleme respiratorii minore-36; accidente diverse-24; persoane inconştiente-20; AVC-17; dureri toracice-17; copii bolnavi-17; sângerare-17; psihiatrie-15; conflicte şi agresiuni fizice-12; victime din accidente rutiere-10; leşin (sincopă)-8; obstetrică-ginecologie-7; intoxicaţii-6; convulsii-6; incidente provocate de animale/insecte-6; febră-4; diabet zaharat-4; alergii-2.

M. MEILĂ