Caravana voluntarilor, activitate derulată în cadrul proiectului “Laborator de educaţie ecologică” * Flashmod, la grădiniţa nr. 7 Alexandria

Voluntarii implicaţi în proiectul „Laborator de educaţie ecologică”, derulat de elevi şi profesori ai Şcolii nr. 6 Alexandria, dar şi de părinţi, desfăşoară în perioada 14-30 mai 2018 activitatea denumită Caravana voluntarilor, cu scopul promovării activităţii proiectului în unităţi şcolare din municipiul reşedinţă de judeţ. Cu această ocazie, la Grădiniţa nr. 7 Alexandria, prima de pe lista unităţilor şcolare în care va poposi caravana, voluntarii, îmbrăcaţi cu tricouri şi şepci personalizate, au transmis mesajul proiectului prin prezentarea unui flashmob. Încântanţi de această acţiune, micuţii din cadrul Grădiniţei nr. 7 Alexandria s-au alăturat voluntarilor, au interacţionat cu aceştia, legând prietenii.

Printre unităţile şcolare în care voluntarii vor ajunge cu caravana, în aceste zile, se numără Palatul Copiilor şi Grădiniţa nr. 3 din Alexandria.

Proiectul „Laborator de educaţie ecologică” este implementat de Asociatia Pro Mediu Teleorman, în perioada 1 aprilie-30 iunie 2016, în cadrul Şcolii nr. 6 Alexandria. Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, în cadrul Programului Spaţii Verzi- Componenta Spaţii Verzi Urbane 2018, cu scopul promovării unui stil de viaţă sănătos prin conştientizarea elevilor din scolile din Alexandria a problemelor de mediu generate de deşeuri menajere (plastic, deşeuri din hârtie şi carton, doze de aluminiu, ulei uzat menajer,etc) şi formarea unui comportament prietenos faţă de mediu a comunităţii, prin implicarea directă la activităţi, pe baza metodelor de educaţie nonformală.

Prin derularea acestui proiect se urmăreşte promovarea conceptului de voluntariat în cadrul comunităţii, privind educaţia ecologică. De asemenea, proiectul promovează dezvoltarea inovaţiei şi a creativităţii în randul elevilor.

M. MEILĂ