IJJ Teleorman: Programul „Ordine şi disciplină în zonele de agrement”

Jandarmii teleormăneni au desfășurat o acțiune cu caracter preventiv educativ la care au participat un număr de 100 de elevi şi două cadre didactice aflate în tabăra „Dunărica” din orașul Zimnicea.

Această acțiune face parte din programul „Ordine și disciplină în zonele de agrement”.

Astfel de acțiuni au scopul de a-i informa pe cei prezenți în zonele de agrement despre importanța menținerii unui climat de siguranță și disciplină pentru desfășurarea în condiții optime a activităților care au loc, precum și pentru siguranța celor prezenți.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman sunt prezenți la acţiunile din zona de competenţă şi în mod deosebit acolo unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în diferite situaţii.

Ei acționează pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor, precum şi pentru salvarea celor aflaţi în dificultate.

Cei aflați în zonele de agrement trebuie să apeleze cu încredere la ajutorul oferit de jandarmi sau să le semnaleze orice situație i-ar pune în pericol, evitând astfel evenimentele neplăcute.

Cornelia RĂDULESCU