Situaţia în judeţ, în urma precipitaţiilor căzute

Precipitaţiile căzute în ultima perioadă în judeţul nostru au creat probleme în a doua parte a zilei de 9 iulie, când au fost afectate de inundaţii, localităţile: Ţigăneşti, Voievoda, Pleaşov şi Plosca. Cele mai mari probleme au fost în localitatea Plosca unde pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Piatra şi membrii SVSU Furculeşti au acţionat pentru evacuarea apei din 43 de curţi, 10 anexe şi 3 locuinţe. Până la miezul nopţii, situaţia se ameliorase în celelate localităţi, misiunea de evacuare a apei fiind în continuă dinamică în localitatea Plosca, unde s-au deplasat, pentru monitorizarea situaţiei, factorii decizionali din cadru Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit unui comunicat de presă al ISU „A.D. Ghica” Teleorman, în noaptea de luni spre marţi, în intervalul orar 00.00.-06:00, în judeţul nostru, situaţia operativă se prezenta astfel:

  • în localitatea Plosca s-a intervenit pentru evacuarea apei din 8 gospodării (8 curţi inundate) cu 1 APIC, 1 motopompă transportabilă, 2 subofiţeri de la Detaşamentul de Pompieri Alexandria şi 8 motopompe ale cetăţenilor. La ora 04:00, forţele de intervenţie au încheiat misiunea şi s-au retras la subunităţi.
  • în comuna Ţigăneşti s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie cu 1 APIC, 1 motopomă remorcabilă, 2 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Zimnicea, la ora 03:50 aceştia retrăgându-se la subunitate.

La nivelul judeţului nu au fost afecate linii electrice.

De menţionat că în cursul zilei de ieri s-a menţinut activată Grupa operativă a ISU Teleorman şi Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Având în vedere că prognozele meteorologilor rămân în vigoare pentru perioada următoare, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman rămân mobilizaţi pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.

M. MEILĂ