Rezultatele repartizării computerizate în licee * Peste 200 de locuri rămase neocupate, în liceele din Teleorman

După repartizarea computerizată în licee, ale cărei rezultate au fost afişate luni, 9 iulie, în judeţul Teleorman au rămas neocupate peste 200 de locuri, cele mai multe, la Colegiul Tehnic „G-ral Praporgescu” Turnu Măgurele unde, la specializarea „Protecţia mediului”, din 28 de locuri disponibile s-a ocupat doar un loc, iar la specializarea „Turism şi alimentaţie”, din 28 de locuri disponibile au rămas neocupate 22 de locuri.

În unităţile de învăţământ din municipiul reşedinţă de judeţ au mai rămas locuri libere în următoarele licee: Colegiul Naţional „A.I. Cuza” (un loc neocupat la specializarea Matematică-Informatică), Liceul Tehnologic „N. Bălcescu” (specializare Agricultură – 3 locuri neocupate; specializare Mecanică – 7 locuri neocupate, specializare Protecţia mediului – 9 locuri neocupate); Liceul Tehnologic nr. 1 (specializare Mecanică – 9 locuri licere).

Din totalul celor peste 2300 absolvenţi de gimnaziu din judeţul nostru care în acest an au susţinut examenul de Evaluare Naţională, cei mai mulţi au fost repartizaţi în licee, cu excepţia a trei candidaţi care nu au fost repartizaţi în niciun liceu din cauza faptului că n au completat suficiente opţiuni în fişa de înscriere la liceu. Cei trei elevi au medii de admitere de 4,68, 3,15 şi 2,97.

Cazurile speciale apărute după această etapă de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi, vor fi rezolvate de comisia judeţeană de admitere, în perioada 16-18 iulie 2018.

La repartizarea computerizată în licee s-a ţinut cont de rezultatele obţinute de elevi la examenul de Evaluare Naţională 2018, de media cu care a fost absolvit ciclul gimnazial, dar şi de opţiunile pe care elevii, împreună cu părinţii, le-au completat în fişa de înscriere la liceu.

Ne pleacă elevii buni

De menţionat că 144 de absolvenţi de gimnaziu din judeţul nostru au optat pentru licee din alte judeţe şi doar unul a fost respins. Este vorba despre un candidat a cărui medie de admitere este 4,26.

Pe de altă parte, îngrijorător este că elevii buni din Teleorman s-au orientat către licee din alte judeţe. Peste 40 de elevi din judeţul nostru, care au medii de admitere peste 8, au preferat să-şi continue studiile în licee de renume din Bucureşti, Sibiu, dar şi din Timişoara sau Prahova. În licee din alte judeţe au fost admişi 143 de absolvenţi de gimnaziu din judeţul nostru, cu medii între 2,83-9,92. Majoritatea celor cu medii mari au optat pentru licee bune din Bucureşti.

Pe de altă parte, în licee din judeţul Teleorman au fost admişi 49 de candidaţi din alte judeţe, dintre care 40 cu medii de admitere între 2,23-6,96 şi doar nouă absolvenţi de gimnaziu din alte judeţe, cu medii între 7,08-8,87 au fost admişi în licee din Teleorman.

M. MEILĂ