Activități derulate de ISU Teleorman în luna februarie * Amenzi în valoare de peste 21.000 lei

Amenzi în cuantum de 21.701 lei au aplicat inspectorii din cadrul ISU ”A.D. Ghica” Teleorman în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii februarie 2019. Din totalul celor 432 de deficiențe constatate în timpul controalelor, 11 au fost sancționate contravențional, iar pentru 419 deficiențe au fost aplicate avertismente, potrivit unei informări privind activitatea desfășurată în luna februarie 2019 de serviciile publice deconcentrate și instituțiile publice ai căror conducători sunt membri ai Colegiului Prefectural Teleorman.

Printre activitățile derulate luna trecută de ISU Teleorman se numără și monitorizarea unui număr de 75 de transporturi de substanțe/materiale periculoase și 69 de controale de prevenire, executate după cum urmează: 7 la un obiectiv de investiții, 43 la instituții, 5 la operatori economici, 7 la localități și 7 la servicii voluntare pentru situații de urgență.

În luna februarie, pompierii au efectuat și 7 exerciții de intervenție cu serviciile voluntare pentru situații de urgență, 39 exerciții de alarmare-evacuare și intervenție la locul de muncă în caz de situații de urgență, 48 de instruiri la instituții și operatori economici.

În domeniul avizării-autorizării au fost emise 8 avize de securitate la incendiu, iar o cerere de emitere a fost respinsă.

Luna trecută, ISU Teleorman a autorizat două rute pentru transportul deșeurilor periculoase.

Pompierii teleormăneni au desfășurat activități de instruire a elevilor din cadrul Școlilor Gimnaziale Mavrodin și Saelele privind modul de comportare în cazul producerii unei situații de urgență (incendiu/cutremur).

Nu în ultimul rând, s-a realizat instructajul de pregătire cu președinții Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, activitate la care au participat 55 de persoane din 97 planificate.

M. MEILĂ