Ajutoare de urgență pentru familii și persoane singure din Teleorman

În cursul acestei săptămâni, mai exact în data de 10 aprilie 2019, Guvernul a aprobat o Hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 550.200 de lei pentru sprijinrea a 147 de familii și persoane singure aflate în necesitate ori deosebite cauzate de incendii, ploi abundente, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. Printre acestea se numără și persoane și familii din județul Teleroman, dar beneficari sunt și din alte județe. Astfel, 104.400 lei vor ajunge la 22 de familii și persoane singure din județele: Alba, Bacău, Buzău, Dâmboviţa, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti. Bani vor ajunge la cele 22 de familii și persoane singure ale căror locuinţe, anexe gospodăreşti şi bunuri de folosinţă îndelungată au fost afectate de incendii.

A mai fost aprobată acordarea sumei de 421.800 lei pentru 12 de familii și persoane singure care se confruntă cu situaţii deosebite ca urmare a unor probleme grave de sănătate ori din alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. Beneficiarii acestor ajutoare sunt din: Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

De asemenea, vor beneficia de 24.000 de lei alte 5 familii şi persoane singure din Argeş, Caraş-Severin, Neamţ şi Vâlcea, ale căror locuinţe au fost afectate de ploi abundente şi alunecări de teren.

Banii pentru acordarea acestor ajutoare vor fi suportați din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, au la bază anchetele sociale ale agenţiilor pentru plăţi şi inspecţie socială teritoriale și vor fi acordate înainte de Sărbătorile Pascale.

M. M.