APM Teleorman: Acțiunea de evaluare în teren a pisicii sălbatice

Agenţiei pentru Protecţia Mediului Teleorman, autoritate teritorială pentru protecţia mediului, îi revine sarcina de a participa la acţiunea de evaluare în teren a speciei de pisică sălbatică. Această acțiune are scopul realizării studiilor de evaluare a stării resurselor biologice de către Ministerul Mediului.

Evaluarea se va realiza în echipe mixte, alături de gestionarii fondurilor de vânătoare fiind un reprezentant al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, un reprezentant al Gărzii Naţionale de Mediu- Comisariatul Judeţean Teleorman.

Au fost invitaţi să participe şi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Bucureşti, precum și reprezentanți ai institutelor de cercetare, universități și ONG-uri cu implicare directă în domeniul Biodiversității.

Programarea acţiunilor de evaluare în teren a acestei specii de faună protejată prin lege este următoarea: 14.05.2019- în fondurile de vânătoare gestionate de către AVPS Turris Turnu Măgurele: 4 Turnu Măgurele, 7 Salcia, 9 Între Olturi și 11 Beciu; 16.05.2019- în fondurile de vânătoare gestionate de către AVPS Turris Pleașov: 8 Mândra, 10 Dorobanți și 32 Drăghinești.

Cornelia RĂDULESCU