Aproape 500 de solicitări la SAJ Teleorman, în weekend

Echipajele de pe ambulanțele teleormănene au fost solicitate, în perioada 8-11 februarie 2019, la aproape 500 de cazuri, după cum se arată în cea mai recentă situație transmisă de SAJ Teleorman. Sute de solicitări la 112 au fost făcute pentru pacienți cu diferite afecțiuni, dar și pentru intervenții la accidente rutiere soldate cu victime și pentru cetățeni care au fost găsiți decedați.

Patru accidente de circulație, în urma cărora au avut de suferit opt persoane, s-au petrecut pe șoselele din Teleorman, în intervalul menționat. Nefericitele evenimente rutiere au avut loc în Roșiorii de Vede, Drăgănești Vlașca, Nanov și Fotăchești. Accidentul de la Roșiorii de Vede s-a soldat cu patru victime, toți bărbați, cu vârste între 18-49 de ani. Trei dintre aceștia au suferit traumatism de coloană lombară, fractură de gamba și traumatism toracic, iar unul, tânărul în vârstă de 18 ani, a refuzat să fie transportat la spital.

În urma evenimentelor rutiere de la Nanov și Fotăchești au avut de suferit două persoane, câte una în fiecare accident, iar în accidentul de la Drăgănești Vlașca au fost rănite două femei, una de 20 de ani, cealaltă de 48 de ani, ultima dintre acestea refuzând transportul la spital.

Șapte teleormăneni cu vârste între 40-80 de ani, șase bărbați și o femeie, au fost găsiți decedați. Echipajele de pe ambulanțele sosite la locul solicitărilor n-au avut decât să constate decesul celor șapte persoane, două morți fiind suspecte. Patru dintre aceștia au fost găsiți inconștienți, unul fiind cunoscut cu probleme cardiace. Una dintre cele șapte persoane decedate, un bărbat în vârstă de 40 de ani, cunoscut cu etilism cronic, a fost găsit căzut în curte.

Personalul medical de pe ambulanțe a fost solicitat să acorde primul ajutor și unei persoane care a încercat să-și ia viața.

În total, 493 de solicitări au avut ambulanțele SAJ Teleorman între 8-11 februarie 2019, după cum urmează: transfer interclinic+externări+CT-139; dureri abdominale sau de spate-77; cefalee-39; tuse, probleme respiratorii minore-36; AVC-27; febră-24; copii bolnavi-20; persoane inconștiente-18; dureri toracice-17; accidente diverse-16; psihiatrie-16; sângerare-14; victime din accidente rutiere-8; intoxicații-7; conflicte și agresiuni fizice-5; obstetrică-ginecologie-5; diabet zaharat-5; căzuți în stradă-3; alergii-3; afecțiuni ale ochilor-3; convulsii-3; morți suspecte-2; incidente provocate de animale/insecte-2; leșin (sincopă)-1; boli nediagnosticate-1; tentativă de suicid-1; arsuri-1.

M. MEILĂ