Atenţie! “Pericolul” conduce autoturisme!

Pericolul conduce pe drumurile publice! De la şoferi băuţi şi până la conducători auto fără permise. Cu toţii pun în pericol vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier.

Polițiștii din municipiul Alexandria au depistat un tânăr în vârstă de 18 de ani din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Carpați din Alexandria având o îmbibație alcoolică peste limita legală. Rezultatul în urma testării cu aparatul alcooltest, indicând o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Inițial, conducătorul auto nu a oprit la semnalul patrulei de poliție, plecându-se în urmărirea acestuia, iar la intersecția cu strada Ion Creangă, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat regulamentar. Nici atunci nu a oprit şi și-a continuat deplasarea pe strada Ion Creangă către strada Alexandru Ghica, fiind oprit într-o parcare din pădurea Vedea.

Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Şi nu este singurul şofer prins băut la volan. Polițiștii din Alexandria au oprit pe strada București pentru control un autoturism, condus de un bărbat din comuna Măgura.

Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,96MG/L alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcolemiei.

Şi polițiștii din Videle au depistat un bărbat în vârstă de 43 de ani din Videle în timp ce conducea un autoturism pe strada Castanilor din orașul Videle, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „conducere sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraşului Videle.

Dar nu numai şoferii băuţi constituie un pericol. Polițiștii din municipiul Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani din satul Lăceni, comuna Orbeasca, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 504, pe raza localității Orbeasca de Jos. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul în cauză este radiat din circulaţie începând cu data de 19.07.2018, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare montate sunt false, acestea fiind atribuite unui alt autoturism.

În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se propune soluție prin Parchet.

C.D.