Atenţie şoferi! Poliţiştii dau amenzi celor care nu au centura de siguranţă

Poliţiştii rutieri teleormăneni vor fi prezenţi în cursul acestei săptămâni pe şoselele din judeţ pentru a verifica obligativitatea purtării centurii de siguranţă, măsura ce trebuie respectată de către toţi ocupanţii autovehiculelor.

Poliţişti rutieri vor avea în vedere toate categoriile de autovehicule pentru care legea prevede utilizarea centurii de siguranţă de către conducători auto şi pasageri, precum şi verificarea folosirii dispozitivelor de retenţie copii, acolo unde se impune.

Poliția Română, prin structurile rutiere, a demarat acțiunea “SEATBELT” (centura de siguranţă), în cadrul căreia polițiștii desfășoară activități pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate.

Săptămâna 11-17 martie 2019 este dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Seatbelt (acțiunile Poliţiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranţă de către ocupanţii maşinii).

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

Controalele se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Scopul acestei acţiuni îl reprezintă reducerea consecinţelor accidentelor rutiere determinate de neutilizarea centurii de siguranţă şi conştientizarea cu privire la dinamica şi consecinţele accidentelor rutiere produse pe acest fond.

C.D.