Au început înscrierile în competiția ”Școala Zero Waste” 2019

Competiția națională de educație ecologică ”Școala Zero Waste” a ajuns la cea de-a VII-a ediție, înscrierile pentru ediția din acest an începând luni, 11 februarie 2019. Școlile se pot înscrie în competiție până la data de 1 martie 2019, iar perioada de desfășurare a concursului este 4 martie-10 mai 2019, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ecostuff România.

”Școala Zero Waste” se adresează elevilor din clasele V-VIII și IX-X și constă în acumularea a cât mai multe puncte în urma derulării activităților cuprinse în lista de acțiuni educaționale oferită de organizatori. Nu în ultimul rând, trebuie colectate selectiv cât mai multe deșeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic/pet și altele. Aceste acțiuni îi vizează pe elevii din clasele V-VIII, în timp ce echipele elevilor din clasele IX-X vor concepe proiecte ecologice pentru școala lor sau pentru comunitatea în care trăiesc.

Premiile oferite școlii câștigătoare din categoria V-VIII constau într-un trofeu, o tablă interactivă, un videoproiector și un laptop. Aceste premii sunt oferite pentru îmbunătățirea procesului educativ și pentru a face învățatul cât mai atrativ pentru elevi.

Proiectul care va aduna cele mai multe puncte, pregătit de echipele claselor IX-X, va fi premiat cu un trofeu și cu un sprijin în implementare în valoare de 5000 de lei, în funcție de nevoile proiectului.

Recompensați vor fi și cei mai buni și implicați 5 elevi din primele 6 școli clasate la secțiune V-VIII și primele 6 echipe din calsele IX-X, participante la ”Școala Zero Waste”. Aceștia vor participa la o tabără de educație ecologică organizată la Timișoara în a doua jumătate a lunii august 2019.

Câștigătorii ediției 2019 a concursului național ”Școala Zero Waste” vor fi desemnați dintre elevii participanți la tabără.

Marii câștigătorii ai tablelor interactive puse în joc în cele șase ediții anterioare sunt:

  • în 2018-Școala Gimnazială Domino Servite, Voiteg (Timiş) și Școala Gimnazială Nr. 1 Pericei (Sălaj);
  • în 2017 – Școala Gimnazială “Ion I. Graure”, Bălteni (Olt);
  • în 2016 – Liceul Teoretic “Traian Vuia”, Făget (Timiș);
  • în 2015 – Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Roșiorii de Vede (Teleorman);
  • în 2014 – Școala Gimnazială Sf. Nicolae Târgu Jiu, Județul Gorj;
  • în 2013 – Școala Gimnazială Moșnița Nouă (Timiș).

Concursul de educație ecologică este susținut de Continental Anvelope Timișoara.

M. MEILĂ