Averea fostului premier Viorica Dăncilă

Numită prim-ministru al României după Guvernele Grindeanu și Tudose, Viorica Vasilica Dăncilă, susținută de fostul președinte al PSD-ului, Liviu Nicolae Dragnea, fost europarlamentar preț de două mandate, nu se poate plânge de sărăcie. Din declarația de avere a celei care a fost premier, și a picat la moțiunea de cenzură cu Guvernul pe care l-a condus, Viorica Dăncilă este posesoarea a trei terenuri: unul în Brașov, intravilan, dobândit în anul 2000, de 544 metri pătrați, avându-l prin cumpărare, împreună cu soțul său, Cristian Dăncilă, și două în județul Dolj, unul intravilan de 1200 metri pătrați și unul agricol de 2 hectare, ambele obținute prin moștenire de la părinți, ambele cu soțul său.

Viorica Dăncilă este și posesoarea a 4 case, una în Teleorman- Videle, de 100 metri pătrați, pe care a cumpărat-o, alta pe care a construit-o, una în județul Brașov de 140 metri pătrați, și încă una în județul Dolj, de doar 44 metri pătrați, toate împreună cu soțul său, Cristian Dăncilă.

În schimb Viorica Dăncilă nu are decât o mașină, cu an de fabricație 2014, pe care a cumpărat-o.

În anul 2016, anul alegerilor parlamentare, Viorica Dăncilă a dat Partidului Social Democrat 20.000 lei sub formă de cotizație la partid.

Fostul premier Viorica Dăncilă stă însă foarte bine la depozite bancare, având deschise nici mai mult nici mai puțin de zece depozite bancare, cu zeci, sute de mii de euro și lei. Și fiindcă are atâția bani, Viorica Dăncilă nu are nici o datorie, nici un împrumut. Și nici nu e de mirare, atâta timp cât europarlamentarul Viorica Dăncilă a avut o indemnizație de deputat europarlamentar de 78.174 de euro pe an; la aceștia se mai adaugă și venitul soțului Cristian Dăncilă de la Petrom în sumă deloc neglijabilă, de 436.162 lei pe an.

Este adevărat că în ultimii doi ani de când a fost prim-ministru al României, Viorica Dăncilă a avut și indemnizația de premier, dar și cheltuielile au crescut. Viorica Dăncilă s-a îmbrăcat cu altă rochie nouă în fiecare zi, și la toate astea s-au adăugat și cheltuielile cu accesoriile vestimentare, cu brose și fel și fel de pandantive, cu siguranță foarte scumpe. Dar a fost premier, iar acum este candidat la alegerile prezidențiale. Ce se va întâmpla cu Viorica Dăncilă dacă nu reușește să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale: va pierde probabil președinția PSD-ului, va pierde încrederea social-democraților, dar nu va pierde nici din venituri, nici din bijuterii.

Ioan DUMITRESCU