B.J. „Marin Preda” Teleorman: „E carte, e film la bibliotecă”

Biblioteca Judeţeană „Marin Preda” Teleorman organizează marţi, 22 octombrie 2019, începând cu ora 11.00, cea de-a doua activitate din cadrul proiectului cultural „E carte, e film la bibliotecă”.

Se aduce în atenţia publicului una din cele mai populare scriitoare britanice din secolul XX, Daphne Du Maurier, de la a cărei moarte s-au împlinit 30 de ani şi ale cărei opere s-au bucurat de apreciere nu doar din partea publicului cititor, ci şi a unor regizori cunoscuţi, care au adaptat pentru marele ecran câteva din romanele sale.

Celebrul Alfred Hitchcock a ecranizat trei dintre scrierile autoarei britanice : „Hanul Jamaica”- 1939, „Rebecca”- 1940 şi „Păsările”- 1963.

„Nu privi acum”, „Golful francezului”, „Verişoara mea Rachel” sau „Ţapul ispăşitor” sunt alte titluri care au inspirat regizori mai vechi sau mai noi, existând în momentul de faţă chiar şi câte două ecranizări ale aceleiaşi scrieri.

„Verişoara mea Rachel”, a cărei ultimă versiune a apărut în urmă cu doi ani, în regia lui Roger Michell şi cu o distribuţie din care fac parte, în rolurile principale, actorii Rachel Weisz şi Sam Claflin este filmul pe care biblioteca îl propune spre vizionare, urmat, ca de fiecare dată, de o dezbatere în cadrul căreia vor fi împărtăşite impresii despre acesta, dar şi despre cartea care l-a inspirat.

Activitatea va avea loc în Centrul de Formare al Bibliotecii Judeţene „Marin Preda”, în colaborare cu Centrul socio-cultural Femina2005 din cadrul Casei de Cultură a municipiului Alexandria.

Cornelia RĂDULESCU