Bicicliștii, trași pe dreapta de polițiști pentru a învăța regulile rutiere

Bicicliștii au intrat în vizorul polițiștilor. Oamenii legii au tras pe dreapta mai mulți bicicliști. cu acest prilej au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 5510 lei

Acțiunea a vizat bicicliștii care nu au respectat legislația rutieră și s-au expus victimizării prin accidente sau au constituit un pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

Bicicliștii au fost informați și atenționați asupra riscului la care se expun în cazul în care nu respectă regulile de circulație. Cei opriți au fost sanționați, dar au primit și cadouri, câte o vestă reflectorizantă pentru a fi purtată în vederea prevenirii implicării în evenimente rutiere de orice gen.

Pentru a nu cădea victime ale accidentelor rutiere, polițiștii teleormăneni recomandă bicicliștilor să nu traverseze carosabilul pe trecerile pentru pietoni.

Trebuie să știți că pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător.

Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră. De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.

Cel mai important: nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice și poartă cască de protecţie. Îți poate salva viața.

Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

Claudiu DUMITRACHE