CAS Teleorman: Dosarul Electronic de Sănătate

Dosarul Electronic de Sănătate aduce avantaje importante beneficiarilor lui.

Pentru populație, sistemul simplifică modalitatea de accesare a serviciilor de asistență medicală, deoarece atunci când o persoană merge la un furnizor de servicii medicale, acesta va avea acces securizat la Dosarul Electronic de Sănătate al pacientului. Gama mai largă de date medicale crește calitatea serviciilor de sănătate și reduce greșilile administrative și profesionale.

Prin intermediul portalului pus la dispoziția asiguraților, crește interesul acestora pentru sănătatea proprie, precum și cunoașterea procedurilor de tratament.

Pentru furnizorii de servicii medicale, Dosarul Electronic de Sănătate reprezintă o modalitate de comunicare între angajații instituțiilor prestatoare de servicii medicale (consult interdisciplinar), care beneficiază de istoricul informațiilor medicale ale pacientului și de o propunere mult mai eficientă a unor activități de asistență (la momentul integrării acestora în sistemul DES).

Pentru CNAS, sistemul reprezintă un instrument de luare a deciziilor cu impact în sistemul medical, oferind o bază de date statistice la zi și în continuă creștere și asigurând sursa de date pentru rapoartele anuale.

Cornelia RĂDULESCU