Casa de Comerț “Unirea” va deschide 60 de magazine, în care vor fi vândute legumele produse de fermierii români

Anul trecut, prin hotărâre de Guvern a fost înființată Casa de Comerț ”Unirea”, care are drept obiectiv crearea unui lanț de depozite en-gross și magazine de tip Aprozar în care vor fi comercializate legumele, fructele și produsele agricole procesate, provenite de la fermierii români. În data de 24 aprilie 2019, Guvernul a aprobat majorarea capitalului social al Casei de Comerț Agroalimentar ”Unirea” la 93 de milioane de lei.

În legătură cu această inițiativă, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a precizat :”Fermierii mici se află în imposibilitatea de a-și valorifica produsele. Cooperativele agricole nu sunt destul de eficiente, iar micii producători se confruntă cu o situație grea și nu se confruntă de ieri, de azi, se confruntă de mult timp, situație care înseamnă imposibilitatea de a-și valorifica produsele datorită faptului că nu există rețele de preluare și de valorificare a acestor produse. În această situație, s-a decis înființarea Casei de Comerț “Unirea”, care va crea un lanț de 60 de magazine, pe tot cuprinsul țării, unde se vor vinde doar legume, fructe și alte produse livrate de fermierii români”. “Realitatea a demonstrat faptul că e nevoie ca, pe lângă cooperativele agricole, să existe și această verigă, o societate comercială cu capital de stat, Camera de Comerț Unirea”, a adăugat ministrul Petre Daea.

În legătură cu acest subiect, președintele Casei de Comerț “Unirea”, Adrian Izvoranu, a adăugat : “Ne propunem să facem 60 de magazine cu fructe şi legume româneşti la nivel naţional, produse alimentare proaspete şi procesate. Din punct de vedere tehnic putem să deschidem primul magazin într-o săptămână, dar avem nevoie de avizări, iar birocraţia imensă ne încetineşte’’. Pe lângă magazine, va funcționa o rețea de centre de colectare și depozite pentru produsele livrate de fermieri.

George ZAVERA