CEC Bank acordă credite pentru IMM-urile înscrise în Programul Start-Up Nation

CEC Bank este instituția financiară selectată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat ca bancă parteneră pentru distribuția Alocației Financiare Nerambursabile (AFN) în vederea implementării și gestionării fondurilor în cadrul Programului Start-Up Nation. Banca acordă credite punte la solicitarea IMM-urilor beneficiare, în vederea acoperirii cheltuielilor eligibile aferente planurilor de afaceri până la eliberarea tranșelor din ajutorul de minimis de până la 200.000 de lei.

Astfel, CEC Bank și-a reafirmat continuarea politicii de susținere a sectorului IMM, anunțând acordarea de credite punte în cadrul Programului Start-Up Nation cu garanția COSME, la un nivel de maximum 50% din valoarea finanțării. Conform CEC Bank, COSME Loan Guarantee Facility (COSME LGF) este un instrument de garantare dezvoltat de Fondul European de Investiții (FEI) și implementat prin CEC Bank, în vederea acordării de credite IMM-urilor care, în condiții standard, ar avea acces limitat la finanțare.

“Prin acest demers, CEC Bank vine în întâmpinarea clienților start-up cu un produs facil și avantajos, oferit acum în condiții mult mai flexibile, grație garanției COSME. Un alt beneficiu pus la dispoziția clienților este reprezentat de Pachetul Start-Up IMM, peste 80% din clienții atrași de bancă în cadrul programului Start-Up Nation alegând și acest pachet operațional”, precizezează Laurențiu Mitrache, director general – Președinte al Comitetului de Direcție al CEC Bank.

Clienții CEC Bank pot beneficia de informare detaliată privind criteriile de eligibilitate, garanțiile solicitate ș.a., în vederea alegerii produsului optim de finanțare și a constituirii dosarului de credit la oricare dintre cele 48 de Birouri de consiliere IMM-uri și Fonduri Europene existente la nivelul rețelei teritoriale a băncii. Persoanele interesate pot obține informații complete despre produsele și serviciile băncii în orice unitate CEC Bank, apelând gratuit Serviciul suport clienți, la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul bancii,  www.cec.ro

George ZAVERA