CJCPCT Teleorman: „Teleorman Pop Fest”

Ajuns la a 50-a ediție, Festivalul național de muzică ușoară „Teleorman Pop Fest” este organizat de Consiliul Județean Teleorman prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, în perioada 7-9 mai 2019.

Festivalul-concurs urmăreşte promovarea muzicii uşoare româneşti de calitate, afirmarea şi lansarea tinerelor voci și se va desfășura pe platoul din fața Casei de Cultură Alexandria.

Concursul este deschis tinerilor interpreţi, cu vârsta cuprinsă între 15-30 ani. Nu pot să participe câştigătorii trofeului festivalului din ediţiile precedente.

Înscrierea la concurs are loc pană pe data de 7 aprilie 2019, iar preselecția va avea loc pe 8 aprilie 2019, pe baza materialelor trimise la adresa de e-mail cjcpctteleorman@yahoo.com.

În urma preselecţiei, juriul va hotărî numărul participanţilor în finală, iar ordinea intrării în concurs se va decide prin tragere la sorţi.

Concurenții vor sosi la Alexandria în data de 7 mai 2019, ora 12.00, la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman.

Concursul se va desfăşura pe platoul din fața Casei de Cultură Alexandria, în ziua de 8 mai 2019, începand cu ora 19.00, sub forma unui spectacol cu public .

Gala laureaţilor şi festivitatea de decernare a premiilor vor avea loc în ziua de 9 mai 2019. Atât în prima seară, cât şi în gală, vor avea loc recitaluri ale unor solişti şi trupe de renume.

Acompaniamentul concurenţilor va fi realizat live de către o orchestră formată din profesionişti ai genului.

Se consideră criterii de apreciere: calităţile vocal-interpretative, prezenţa scenică, valoarea şi dificultatea pieselor muzicale prezentate.

Participanții au obligația să respecte prevederile regulamentului; să trimită piesele înregistrate pentru preselecţie până la data de 7 aprilie 2019; să semneze contracte de cesionare a drepturilor de difuzare stabilite de către organizatori; să-şi susţină cheltuielile de transport.

Nerespectarea acestor obligaţii conduce la eliminarea din concurs, fără drept de apel. Laureaţii care nu sunt prezenţi la gala de decernare a premiilor vor fi descalificaţi.

Organizatorii asigură buna desfăşurare a preselecţiei candidaţilor; spaţiile pentru repetiţii; paza şi protecţia pe toată durata festivalului, inclusiv pe timpul repetiţiilor; masa şi cazarea concurenților (pentru concurenții minori se asigură cazarea și masa unui singur însoțitor); premiile pentru laureaţi, diplome şi plachete, trofeul festivalului; scena, amplificarea şi luminile pentru spectacolul de gală; recitalurile de după concurs şi gală; toate celelate cheltuieli legate de organizarea şi desfăşurarea festivalului.

Juriul va fi format din personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti, redactori radio şi tv, personalităţi culturale, iar deciziile juriului sunt inatacabile.

Laureaţii concursului vor primi premii, în sumă brută, după cum urmează:

  • TROFEUL „Teleorman Pop Fest” – 4.000 lei
  • Premiul I – 2.500 lei
  • Premiul II – 2.000 lei
  • Premii III – 1.500 lei
  • Premiul de popularitate – 1.000 lei
  • Premiul CJCPCT Teleorman – 600 lei

Laureații vor mai primi diplome si plachete .

Cuantumul sau numărul premiilor acordate de către organizatori poate fi mărit prin contributia unor sponsori.

Cornelia RĂDULESCU