Clase cu profil profesional la Zimnicea

Liceul Teoretic Zimnicea își propune să înființeze clase cu profil profesional în cadrul unui program de învățământ dual.

În acest sens, a avut loc la Primăria Zimnicea o întâlnire între reprezentanții liceului și agenții economici de pe raza orașului Zimnicea.

S-a discutat despre deschiderea unui program de învățământ dual care să pregătească elevii în diferite calificări profesionale cerute de piața locală a muncii.

Pentru a deschide un astfel de program este nevoie ca agenții economici să solicite o serie de calificări către Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, iar liceul va trebui să obțină autorizarea provizorie pentru respectivele calificări.

O astfel de formă de învățământ profesional va fi benefică pentru piața locală a muncii, iar Primăria Zimnicea va susține acest proiect.

Învățământul profesional din cadrul programului dual va dura 3 ani, la cursuri putând să se înscrie absolvenții clasei a VIII-a, dar și tinerii de până în 26 de ani, dacă nu au urmat o altă formă de școlarizare după cele opt clase.

Liceul Teoretic Zimnicea speră să organizeze începând cu anul școlar 2020-2021 cel puțin o astfel de clasă, cu minimum 20 de elevi, care pot urma una dintre cele trei specializări profesionale cerute de piața locală a muncii.

Cornelia RĂDULESCU