Dăncilă: Am început să fiu eu!

După ce fostul președinte al Partidului Social Democrat, Liviu Nicolae Dragnea, a ajuns la închisoare, președintele executiv al PSD-ului, premierul Viorica Vasilica Dăncilă a început să aibă un nou discurs, necitit de pe notițele consilierilor, să fie liberă, să fie ea însăși. Viorica Dăncilă a declarat că ”Am început să fiu eu. Nu mai trebuie să avem președintele care hotărăște totul. Mi-am dat seama că nu aș vrea ca de numele meu să fie legată declanșarea articolului 7.”

Viorica Dăncilă a declarat că PSD nu mai trebuie să aibă un președinte care să hotărască tot, ca fostul lider Liviu Dragnea.

Despre schimbarea de atitudine, Viorica Dăncilă a declarat: ”Am început să fiu eu. A fost și teama de a dezamăgi. În vremea lui Dragnea erau direcții pe care trebuia să le urmez. Au fost mulți factori care au contribuit la reținerea mea. Trebuie să învățăm să nu mai repetăm greșelile.” Recunoaște astfel premierul Viorica Dăncilă că era timorată de Liviu Dragnea și era obligată în calitatea sa să trăiască în umbra celui care astăzi este la închisoare.

”Nu am putut să îmi construiesc propria echipă. Am crezut că aici negocierea va fi ca la Bruxelles, că pot să discut cu partidele politice din opoziție. Au fost mai multe greșeli. Poate și Liviu Dragnea a avut vina lui. Poate ne-am îndepărtat de electoratul din 2016. Poate și Liviu Dragnea a avut partea lui de vină, că s-a îndepărtat de forurile statutare, că deciziile trebuia să le luăm într-un cadru mai mare, nu restrâns”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Despre condamnarea lui Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă a declarat: ”Am primit vestea ca o a doua lovitură. Mi-am dat seama că e cea mai dificilă perioadă pe care a avut-o PSD-ul. Nu mai trebuie să avem președinte care să hotărască tot.” Despre alegerile noului președinte al PSD, Viorica Dăncilă a mai declarat: ”Sunt mai mulți care vor să preia președinția partidului și să facă parte din conducere.

Și cu toate astea, premierul Viorica Dăncilă declară că la iarnă PSD va câștiga alegerile prezidențiale, chiar dacă nu are prezidențiabil.

Ioan DUMITRESCU